Izviđač potvrdio dominaciju u Vogošći i plasirao se u Završnicu Kup-a

HMRK Zrinjski, HRK Izviđač, HRK Izviđač, rk vogošća
Vogošća koja ovog proljeća niže pobjedu za pobjedom, u tri susreta s ekipom Izviđača doživjela je dva poraza i ovaj posljednji u svojoj dvorani.

Napomenimo da je Vogošća u zadnjih jedanaest utakmica poražena samo dva puta i oba puta od Izviđača, dok su "Skauti" u zadnjih trinaest utakmica poraženi samo u Vogošći i odigrali neodlučno u Derventi.

Izviđač, za razliku od utakmice koju je prije desetak dana izgubio u Vogošći, od samog početka je držao sve konce igre u svojim rukama. Skauti su na poveli 3:1, uzvratili su domaći s četiri uzastopna pogotka i poveli 5:3. Od 10. minute „Skauti" su odlično parirali domaćinu i u 27. minuti stigli do tri gola prednosti (14:11). U završnici domaći postižu dva pogotka, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:14.

U drugom poluvremenu, u 43. minuti, rukometašima Vogošče se ukazala nada da bi mogli nadoknaditi prednost Izviđača iz prvog susreta, poveli su 20:18. Od 43. minute uslijedilo je odlično razdoblje igre Izviđača, vratar Ivan Ereš uvezao je nekoliko odličnih obrana, donio je dodatnu sigurnost "Skautima", koji su od 43. do 55. minute napravili seriju 9:4, za rezultat 24:27, dajući domaćinu do znanja da od plasmana u Završnicu Kup-a nema ništa.

Ponovno u redovima Izviđača efikasnošću prednjačili su Josip Ereš sa sedam pogodaka, pet pogodaka postigao je David Mandić, te Josip Grbavac četiri.
Divković s osam, Međić sa šest, te Geko s pet bili su najefikasniji kod Vogošće.
Izviđač već u petak, dakle za manje od 48 sati, igra važnu utakmicu 21. kola Premijer lige u Gradačcu, s istoimenom ekipom, koja se u grčevitoj borbi za opstanak, i u ovoj utakmici, traži posljednju slamku spasa.

KUP BiH - uzvratna utakmica ¼ finala
Vogošća, 25.03.2015. u 19,00 sati.

RK Vogošća - HRK Izviđač 26:29 (13:14)

Vogošća, Dvorana „Amel Bečković", gledatelja 200.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Zahid Crnkić (Zenica).

RK Vogošća: Tatar, Haseljić, Đapo, Korjenić 3, Jelačić 1, Omerović, Geko 5, Rujanac, Međić 6, Hrbat 3, Purić, Omanović, Kadrić, Dervišević, Divković 8, Špiljak.
Trener: Senad Skopljak.

HRK Izviđač: A. Grbavac, Ivanković, I. Ereš, J. Ereš 7/2, Bošnjak, Mandić 5, Čutura, Jarak 3, Boras 3/1, Šarac, J. Grbavac 4, M. Pavlak 3, Hrstić 3, Rodin 1, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Vogošća 10 minuta, Izviđač 14 minuta.
Sedmerci: Vogošća -, Izviđač 4/3.

izvidjac.com