Hrvatska je ipak klasa više od Makedonije, imamo prvo mjesto u skupini!

Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, pljačka, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Slavko Goluža, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, pakleni, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, rukomet, Europsko prvenstvo, Hrvatska, rukomet, Makedonija, katar, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, rukomet, željko babić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, lino červar, Mirko Alilović
. Time smo osigurali prvo mjesto u skupini i imamo četiri dana odmora jer susret s Bosnom i Hercegovinom u petak 23. siječnja nije rezultatski bitan.

A u osmini finala će vjerojatno protivnik biti Brazil, iako je sve još uvijek moguće pa se ne treba time baviti. Bolje je okrenuti se ovoj utakmici jer Makedonci su glasili kao najopasniji protivnik, ali odradili smo to kako treba. Uz poneke probleme, bez kojih očito ne ide kad igraju naši rukometaši.

Krenulo je bezidejno, ali držali smo vodstvo i egal do osme minute, kad Makedonija prelazi u vodstvo i ne ispušta ga dvadeset minuta. Čak su u jednom trenutku vodili četiri razlike (9:5) i nije izgledalo dobro. No u 14. minuti, kad je Makedonija imala toliko vodstvo, Slavko Goluža zove minutu odmora i očito su se igrači malo sredili u glavi jer smo za nešto više od tri minuta izjednačili i tu se vidjelo da Makedonija posustaje.

Bili su jednostavno prespori za nas i dok u prvom dijelu imamo 15:14, već u 47. minuti smo na pet razlike i tu nije bilo povratka za Lazarova i društvo. Griješili smo kod vodstva, valjda jer je došlo do opuštanja, ali nismo dopustili nikakvo iznenađenje, što je sjajno.

Očekivano, Čupić je bio najbolji strijelac (9), ali obrana i vanjska linija bili su bolji. Bičanić je vukao kad je bilo najteže i završio utakmicu s četiri pogotka, a Duvnjak s pet i to svih pet u drugom dijelu. Kod Makedonaca bio je najbolji Lazarov sa sedam i to se očekivalo. Ali, zabio je tri iz sedmeraca.

Pozitivno je još izdvojiti iz ove utakmice činjenicu da smo u prvom dijelu imali deset kontri i dvije izgubljene lopte, nismo primili gol s igračem više. U drugom smo imali još tri kontru, primili smo dva gola s igračem više i izgubili dodatnih šest lopti.

Izbornik Goluža ovaj put ne smije biti prekritičan. Jest, treba neke detalje popraviti, ali neka ne stvara nepotreban pritisak i neka protiv BiH klupa dobije priliku pa da se protiv četvrte ekipe iz skupine A odigra uvjerljivo i time izbori četvrtfinale, a tad zapravo počinje ono pravo.

vecernji list