Damir Kljajo Ćalta: Vratit ćemo Plemkinje tamo gdje im je mjesto

Damir Kljajo Ćalta, HŽRK Zrinjski, Damir Kljajo Ćalta, centar 2, igralište, Damir Kljajo Ćalta, Valentinovo, žene, HŽRK Zrinjski, Damir Kljajo Ćalta
Najveće osvježenje u Upravi svakako je Damir Kljajo Ćalta sa kim smo porazgovarali uoči početka nove sezone:

Kao prvo reci nam kakvo si stanje zatekao u klubu?

Veliki pozdrav svim navijačima Plemkinja i poseban pozdrav Vašem portalu koji je uvijek bio uz naše rukometašice.Stanje je bilo zaista teško, klub je bio doslovice na aparatima i teško je bilo gledati igračice same ostavljene od svih.

Mnoge igračice su napustile klub, na koje se može računati u predstojećem prvenstvu?

Mnoge igračice nisu mogle čekati i ja im ništa ne zamjerim. Puno su dale klubu i još im jednom hvala na svemu, a to su Pandža,sestre Gudelj, Ana Vrančić Azinović, Kolak, Ristić, Kolobara i Sulejmanagić. Puno im hvala što su bile dio nas i što su puno dali klubu, a ja se nadam da ćemo ih jednoga dana opet vidjeti u svetom dresu Zrinjskog.

Da li je trener u imenu Avdalovića ono što je možda i prije trebalo u klubu?

Nogometni klub Zrinjski nije dozvolio da se ugasi klub i dao mi je zadatak da budem čovjek kordinator koji će pokušati da se klub stabilizira i vrati na stare slave Isljučivo naš stav je bio da trener bude iz Mostara i gospodin Milenko Avdalović provjereno rukometno ime prihvatio je poziv da bude trener i da ovaj klub održimo u ligi, i da afirmiramo što više mladih igračica.

Kakve su ambicije Plemkinja u nadolazećoj sezoni?

Naše ambicije su da ove sezone ostanemo u ligi i da što više mladih igračica osjeti kako je igrati u najačoj ligi, a sljedećih sezona da uz stabilizaciju i određena pojačanja idemo na vrh ljestvice.

Kako je kao prijatelj kluba biti na čelu svog voljenog kluba?

Ovo je za mene isto novina čeka me teška zadaća da klub održimo na životu. Ovim putem bih se želio zahvalaliti svim ljudima koji su godinama bili vezani uz klub, posebno bivšim predsjednicima koji su isto tako s mnogo borbe i odricanja održali ovaj klub u životu.

Mogu li u skorijoj budućnosti navijači očekivati povratak titule?

Rekao sam s ozbirom da nas je napustilo dosta igračica da je ove sezone cilj borba za ostanak u ligi, a već sljedeće planiramo na dugoracne staze vratim klub koji je bio i ostao ponos Mostara i Hercegovine u vrh rukometa.

Tko je sem tebe naravno, najzaslužniji što HŽRK Zrinjski i dalje egzistira?

Najslužniji su ljudi iz Uprave HŠK Zrinjski koji nisu dozvolili da se klub raspadne i pružili su nam pomoć i ovim putem im se zahvaljujem, kao i svim ljudima iz prijašnjih uprava, svim igračicama koji su nosile dres Plemkinja i svim navijačima koji si na bilo koji način bili uz nas.

Što možeš poručiti za kraj našim čitateljima i navijačima Zrinjskog?

Znam da će biti teško, ali pozivam sve da budemo uz klub i da pomognemo ovim curama u misiji stabilizacije kluba i opstanku u društu najboljih. Mogu poručiti svima da ćemo se svi boriti i dati 120 posto od sebe. Opet kažem biti će jako jako teško, ali vjerujem u ove cure i stručni stožer i ljude koji su uz klub da možemo izvršiti ovu misiju. Pozivam sve navijaće ljude koji su bili uz klub da budemo jedna duša i jedno tijelo, te da vratimo PLEMKINJE GDJE IM JE I MJESTO .

HERCEGOVINA.info