BiH poražena od Bjelorusije

rukomet, svjetsko rukometno prvenstvo katar, BIH, iran, BIH, austrija, katar, BIH, Tunis, rukomet, katar, Ivan Karačić, BIH, rukomet, Svjetsko prvenstvo, Rukometna Premijer lige BIH, Ivan Karačić, BIH, rukomet

Izabranici Dragana Markovića nadigrani su od Bjelorusa u svakom segmentu igre današnjeg meča. BiH je bila ravnopravan protivnik Bjelorusiji samo u prvih 15. minuta utakmice, u periodu kada se igralo gol za gol. Nakon 15. minuta igra reprezentacije BiH se ''raspala'', a Bjelorusi su greške protivnika znali iskoristiti, te je Bjelorusija u 25. minutu utakmice došla do pet golova prednosti (19:14). BiH je do kraja poluvremena uspjela smanjiti na četiri gola zaostatka 20:16, a tim rezultatom je završen prvi period igre.

U drugom poluvremenu nije bilo promjena u igri bh. selekcije. Bjelorusi su igrali mnogo bolje i došli do osam golova prednosti u 45. minutu susreta. Koliko je Bjelorusija bila bolji protivnik govori podatak da BiH nije uspijevala smanjiti rezultat ni s igračem više na terenu, u situacijama kada su bjeloruski igrači kažnjavani s po dvije minute. U 50. minutu Bjelorusija je došla do čak devet poena prednosti (33:24). Do kraja susreta BiH nije uspjela smanjiti visoku prednost Bjelorusa koji su slavili rezultatom 37:29. Napad Bjelorusije predvodio je igrač Barcelone Sergej Rutenka, koji je postigao devet golova, a njegov brat Denis Rutenka je dodao šest pogodaka.

U reprezentaciji BiH raspoložen je bio Senjamin Burić sa šest golova, dok je Dejan Malinović postigao pet pogodaka. BiH će na SP-u u Kataru odigrati još susret za plasman na 19. mjesto, a igrat će sutra protiv poraženog iz susreta između Rusije i Češke Republike.

Fena