FOTO  Realiziran projekt Vijeća mladih Mostara 'Sport za sve'

Cilj projekta je bio omogućiti adekvatne sportske uvjete za učenike srednjih škola JU Mašinsko - saobraćajne škole i JU Karađozbegove medrese, studente, i ostale rekreativce i sportaše.

Motiv za implementaciju ovog projekta započeo je na seminaru British Councila, gdje su aktivni članovi Vijeća mladih učili kako realizirati projekte u sklopu seminara "Aktivni građani". Voditelj i animator ovog projekta je predsjednik Vijeća mladih grada Mostara Haris Idriz, koji je inače sportaš i profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

U početku realizacije plan je bio da se osposobi sportski teren u dvorištu JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole i Prometne škole, no zbog određenih problema sa kojima se susrelo vezano za te javne površine, projekat je realiziran na Univerzitetsko sportskom centru "Midhad Hujdur Hujka". 

Napravljeni su i postavljeni stubovi za mreže i ogradu oko terena, radilo se na izradi vanjskog košarkaškog i malonogometnog terena, postavljeni su koševi i golovi nakon ocrtavanja terena te će biti moguća uporaba terena u noćnim satima jer će biti postavljeni reflektori. 

Projekt je financiran od strane British Councila, UN volontera, Vijeća mladih Grada Mostara i BH Telecoma, a partneri projekta su JU Srednja mašinsko-saobraćajna škola, JU Karađozbegova medresa, Univerzitet „Džemal Bijedić", Specijalna policija Grada Mostara, Specijalna Vatrogasna Jedinica Grada Mostara, te Sportski savez Grada Mostara.