WTA Kuala Lumpur: Vekić u trećem finalu karijere

Do najboljeg rezultata ove sezone mlada Osječanka stigla je svladavši u polufinalu drugu nositeljicu Kineskinju Shuai Zhang sa 1:6, 6:3, 6:4 nakon sat i pol igre. Bio je to prvi međusobni ogled naše igračice, 95. s WTA ljestvice, protiv 45. tenisačice svijeta.

Vekić je vrlo loše krenula u dvoboj te je za manje od 15 minuta bila u zaostatku od 0:5, a u tih prvih pet gemova osvojila je samo tri poena. No, uslijedilo je buđenje, te je naša tenisačica u drugom setu stigla do vodstva od 5:0, a imala je i set-loptu za 6:0. Nije ju iskoristila, potom je izgubila gem na svoj servis, ali je uspjela riješiti tu dionicu igre u svoju korist kada je drugi put servirala za set.
U trećem setu Vekić je dva puta oduzimala servis suparnici, prvi put se Zhang vratila, a ključni break naša je igračica ostvarila za vodstvo od 5:4 nakon čega je sa svojim servisom završila susret.

Za Vekić je ovo treći WTA finale u karijeri, nakon Taškenta 2012. i Birminghama 2013., a još uvijek čeka na svoj prvi naslov.

U finalu BMW Malaysian Opena Vekić će igrati protiv pobjednice dvoboja između prve i treće nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove i Čehinje Karoline Pliškove.

Jedna Hrvatica već je bila u finalu Kuala Lumpura, Petri Martić uspjelo je to 2012. godine, no na zadnjoj prepreci na putu do naslova nadvisila ju je Su-Wei Hsieh, odnosno Martić je predala u trećem setu.

hrt.hr