TUŽNA VIJEST: Schumacher rasprodaje obiteljsku imovinu

Miahcel Schumacher, Michael Schumacher, ozljeda, prodaja imovine, liječenje, formula 1, Michael Schumacher, ozljede opasne po život, formula 1, Michael Schumacher, Michael Schumacher, prava istina, zdravstveno stanje, Michael Schumacher, menadžerica, tajna želja, Michael Schumacher, nesreća, zdravlje
prodala je luksuznu obiteljsku vilu kako bi lakše pokrivala troškove liječenja teško ozlijeđenog automobilističkog velikana.

Schumacher je, podsjetimo, u prosincu 2013. godine stradao na skijanju u Francuskoj. Zadobio je teške ozljede glave nakon čega je nekoliko mjeseci bio u umjetno izazvanoj komi u bolnici u Grenobleu. Poslije buđenja je najprije prebačen u rehabilitacijsku kliniku u Švicarskoj, a nekoliko mjeseci kasnije i na kućnu njegu.

O njegovom oporavku u vili pored Ženevskog jezera skrbi privatni liječnički tim sastavljen od 15 profesionalaca, a ne treba ni spominjati da to košta. Prema procjenama inozemnih medija, troškovi Schumacherova liječenja do ovog su trenutka narasli na oko 14 milijuna eura, a iako na računu i dalje ima milijune, Corinna si je dodatno odlučila olakšati financijsku situaciju prodajom vile u Trysilu, sjeverno od norveškog glavnog grada Osla.

Norveški dnevnik Dagens Naeringsliv navodi da se radi o posjedu veličine 645 četvornih metara, a agent za nekretnine Petter Birkrem otkrio je da je obitelj Schumacher boravila u vili nekoliko mjeseci godišnje. Nijemac ju je kupio sredinom devedesetih, nalazi se u blizini skijaške staze, a u podrumu ima teretanu, lječilište, te garažu u koju stane sedam automobila. Posjed je kupio neimenovani bogataš za oko 2,75 milijuna eura.

Obitelj Schumacher je navodno i ranije razmišljala o prodaji ove nekretnine, a nakon Michaelove nesreće više nema smisla držati je u vlasništvu. Podsjetimo, prije nekoliko je mjeseci Corinna prodala i privatni zrakoplov.

Sportski.net