FOTO  ŠPK Zrinjski: Odlični rezultati u Pragu

špk
Natjecali su se u kategorijama Djeca, Juniori i Odrasli te u Plesnim stilovima Moderni ballet, Jazz dance i Art dance.
Na natjecanju su imali veliku konkurenciju, plesače iz Francuske, Poljske, Ukrajine, Grčke, Turske, Srbije, Hrvatske, Rusije, Češke Republike, Slovačke, Bugarske i Mađarske.
Naporno su se pripremali za natjecanje i radili zajedno sa trenericom i koreografkinjom Marinom Marić.

Kako je bilo na samom natjecanju i s kojim su se medaljama vratili ispričala je njihova trenerica Marina Marić:

''Uistinu sam ponosna uspjehom naših plesača u Pragu. Ovo je meni kao trenerici prvi put da sudjelujem na Prague Dance Open i da vodim skupinu plesača. Za naš klub, ovo je veliki uspjeh i drago nam je što smo imali priliku i mogućnost predstavljati grad Mostar.
Zadovoljni smo dobrom organizacijom natjecanja. To je natjecanje koje iz godine u godinu ima sve veći broj natjecatelja iz cijele Europe, što znači veću i jaču konkurenciju. Pripremili smo 5 koreografija u kategoriji Djeca, Juniori i Odrasli.
Osvojili smo 2 zlata, 2 bronce i 1 peto mjesto. Presretni smo zbog odličnog plasmana i ponosni na naše plesače, koji su još jednom pokazali da se napornim radom postižu odlični rezultati. Drago mi je što su bili u mogućnosti vidjeti mnogo talentiranih plesača i odličnih koreografija."

Natjecatelji su slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje Praga i upoznavanje s njegovim divnim, starim znamenitostima.

Bilo je to jedno predivno iskustvo za sve plesače, kojega naravno ne bi bilo bez potpore njihovih roditelja, kao i firmi koji su podržali odlazak na natjecanje, a to su: JP Elektroprivreda HZHB, HDZ BiH, Sveučilišna Klinička bolnica Mostar, Europrofil doo, Sik doo.
Ovim putem se članovi kluba zahvaljuju na potpori i suradnji koju su pružili.

No, naravno, nakon natjecanja nema puno odmora, odmah slijede pripreme za ostatak sezone. Slijede nam natjecanje u Banja Luci, Austriji, Hrvatskoj, Kup BiH, Državno prvenstvo te Mediteranski kup u Crnoj Gori.