SOK Mostar: Odbojkašice Mostara nezaustavljive u pohodu na vrh

SOK Mostar-OK Troglav

U prošlom tekstu smo pisali da odbojkašice Mostara velikim koracima idu ka najvećem rangu, a posljednje utakmice u kojima nisu dale nikakve šanse svojim protivnicama samo dokazuje tu tvrdnju.

Do sada je odigrano 6. kola u Superligi za odbojkašice grupa jug, a odbojkašice Mostara su trenutno na drugom mjestu sa pet pobjeda i jednim porazom. Redom su odbojkašice Mostara bile bolje od na domaćem terenu od Igmana 3:1, Čapljine 3:0, Troglava 3:0, te u gostima od Širokog Brijega 1:3 i Vogošće 1:3.

Jedini poraz doživjele su na gostovanju kod Goražda, i uzvratni susret koji se igra u Mostaru po svemu sudeći dat će nam prvaka skupine jug,

Ukoliko odbojkašice Mostara nastave igrati kao do sada nema nikakvog razloga sumnjati da će upravo one prve proći kroz ciljnu vrpciu i tako se približiti plasmanu u Premijer ligu BiH.

Slijedi domaća utakmica sa ekipom Novog Grada u kome će mostarske pred svojim navijačima tražiti pobjedu koja će ih učvrstiti u vrhu ljestvice.

Ljubiteljima odbojke i sporta preporuka da zaista vrijedi doći na utakmice SOK Mostara i podržati jedan sjajni sporski kolektiv.

HERCEGOVINA.info