Sandra Perković još jednom pokorila konkurentice

Sandra Perković, osobni i nacionalni rekord, atletičarka, Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu Hrvatske, Sandra Perković, proglašena najboljom atletičarkom ožujka, atletika, bacačica diska, Sandra Perković, atletika, miting Dijamantne lige, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, zlatna medalja, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletika, Dijamantna liga, Sandra Perković, Amel Tuka, atletika, Sandra Perković, sportaš godine, Sandra Perković, diskašica, atletika, Sandra Perković, Sandra Perković, bacačica diska, Dijamantna liga, Sandra Perković, miting Dijamantne lige, bacačica diska, Sandra Perković, Olimpijske igre, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Dijamantna liga, Sandra Perković, atletičarka, atletičarka, Sandra Perković, IAAF, Sandra Perković, Sara Kolak, Sandra Perković, atletičarka, Sandra Perković, atletičarka, Sandra P
Trostruka europska prvakinja, koja je treći uzastopni naslov osvojila upravo na stadionu Letzigrund prije 12 dana, na Weltklasse mitingu nije uspjela prebaciti granicu od 70 metara, ali je i 68,36 m iz posljednje serije bilo dovoljno za pobjedu.

Jedinu ozbiljnu konkurenticu Perković je imala u Amerikanki Giji Lewis-Smallwood, jedinoj koja ju je uspjela pobijediti u 2014. godini, na mitingu u Glasgowu. Amerikanka je u drugoj seriji bacila disk do 67,32 m i nakratko preuzela vodstvo, ali je Perković prvo u trećoj seriji izjednačila taj rezultat, a potom ga je u četvrtoj seriji hicem od 67,54 m i prebacila.

Sandra Perković je treću uzastopnu pobjedu u Dijamantnoj ligi osigurala i prije finala, a pobjedom u Zuerichu skupila je 30 od moguća 32 boda. Lewis-Smallwood je osvojila drugo mjesto s 13 bodova, a Australka Dani Samuels je treća s devet bodova.

U natjecanju bacača kugle Zadranin Stipe Žunić, četvrti s nedavnog Europskog prvenstva, na istom je bacalištu osvojio 10. mjesto, sa samo jednim ispravnim hicem.

Žunić je u prvoj seriji bacio 19,31 m i na kraju bio bolji samo od Španjolca Vivasa. Prvo mjesto s trećim najboljim rezultatom sezone (21,88 m) osvojio je Amerikanac Reese Hoffa, kojemu je pobjeda na Weltklasseu donijela i ukupan trijumf u Dijamantnoj ligi s 15 bodova. Drugi u ukupnom redoslijedu, a drugi i u Zuerichu bio je europski prvak, Nijemac David Strol, koji je kuglu bacio 21,47 m. Treći je bio Amerikanac Joe Kovacs (21,43 m).

REZULTATI, disk (ž):

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 68,36
2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 67,32
3. Dani Samuels (Aus) 64,86
REDOSLIJED DL:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 30
2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 13
3. Dani Samuels (Aus) 9