Rijetko viđeno u muškom tenisu: Uporni Međugorac izludio navijače!

Ivan Dodig, turnir Tokio, Ivan Dodig, ATP ljestvica, Ivo Karlović, Ivan Dodig, ATP Basel, tenis, Ivan Dodig, tenis, Međugorje, Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivan Dodig, navijači, Ivan Dodig, tenis, Ivan Dodig, Ivo Karlović, tenis, ATP Basel, Ivan Dodig, Ivan Dodig, tenis, Australian Open,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, Ivan Dodig
izborio 2. kolo ATP turnira u Baselu nakon što je pobijedio domaćeg predstavnika Marca Chiudinellija sa 6-4, 6-7 (7), 6-4.

Bio je to još jedan dvoboj u kojem je Dodig imao dobiven meč i umalo ispustio pobjedu. Hrvatski Davis Cup reprezentativac je vodio 6-4, 5-1, ali je Švicarac uspio nadoknaditi dva breaka zaostatka i izboriti tie-break drugog seta. Dodig je i u tie-breaku poveo 6-2, ali je Chiudinelli spasio četiri meč-lopte te još jednu kod 7-6 za hrvatskog tenisača.

S još dva poena Švicarac je izborio treći set u kojem je poveo s 2-0 i imao još dvije prilike za dvostruki break. Dodig je u četvrtom gemu nadoknadio zaostatak, a u desetom stigao do nove meč-lopte. Ovu priliku hrvatski tenisač nije propustio pa je nakon dva sata i 51 minute stigao do pobjede.

Dodig će u 2. kolu igrati protiv 28. tenisača svijeta, Belgijca Davida Goffina.

Nakon Ivana Dodiga i Ivo Karlović je ubilježio pobjedu u 1. kolu ATP turnira u Baselu svladavši Čeha Lukaša Rosola s 7-6 (4), 6-3 za 67 minuta igre.

Karlović, 31. na ATP ljestvici, nije Rosolu, koji je ispred njega, na 30. mjestu, ponudio niti jednu priliku za break, a Zagrepčanin je za Rosola imao večeras posve neuhvatljiv servis. Ivo je odservirao 22 asa i samo jednu dvostruku pogrešku u zadnjem gemu kod meč-lopte, dok je Rosol imao po sedam aseva i dvostrukih pogrešaka. Karlović je jedini break u meču napravio kod 3-2 u drugom setu i potom lako došao do druge pobjede na Čehom, kojeg je pobijedio i 2011. u Dohi.

Karlovića u 2. kolu Basela igrati protiv Francuza Kennya de Scheppera, 119. na svijetu koji se u glavni turnir probio iz kvalifikacija. Igrali su samo jednom, prije dvije godine u Metzu i slavio je Karlović u dva tie-breaka.

Sportski.net/Hina