FOTO  Ragbi klub Herceg se pojačao i za žensku ekipu

žrk herceg, ragbi

Pored popularizacije i omasovljenja ragbija u Mostaru od strane muške populacije, ragbi klub Herceg je uspio osnovati i svoju „nježniju" ekipu koja već sada ima značajan broj članica. Ženska ekipa je osnovana 15.ožujka 2016. i održava treninge 3 puta tjedno na ragbi terenu u Raštanima, u Mostaru.

Pod iskusnim vodstvom trenera Borisa Aničića, ekipa ima ambiciozne planove nastupa na turnirima i natjecanjima na kojima očekujemo odlične rezultate.
Iako netipičan sport za djevojke na našim prostorima, ragbi u ženskoj populaciji u cijelom svijetu zauzima jako bitno mjesto kako po sudjelovanju tako i praćenju.
Odlična prilika za popularizaciju je i žensko europsko prvenstvo u ragbiju 7 koje će se održati u Sarajevu od 22.-25.7. ove godine, a koje će privući 16 ekipa iz Europe te 240 natjecateljica, a time i veliki broj zainteresiranih gledatelja i medija sa našega kontinenta.
Ragbijašice RK Herceg ističu kako ih je ovaj sport privukao zbog izgradnje karaktera i timskog duha, a naročito zbog izravnog pristupa sportu koji za razliku od nekih drugih sada popularnih sportskih aktivnosti izgrađuje i karakter, a ne samo tijelo.
Brojka djevojaka „spartanki" se svakim danom povećava, a dobrodošle su sve one koje se prepoznaju u ovome čvrstom timskom sportu.
Sve zainteresirane djevojke se mogu bolje upoznati i priključiti putem facebook stranice Ragbi klub Herceg.