Profesor Kostelić osvojio svjetsko srebro!

Za svjetskim prvakom, Amerikancem Tedom Ligetyjem zaostao je 1.15 sekundi, dok je ostvario dvije stotinke bolje vrijeme od brončanog Austrijanca Romeda Baumanna.

Kosteliću je ovo treća medalja sa svjetskih prvenstava u karijeri, nakon slalomskog zlata iz Sankt Moritza 2003., te bronce iz superveleslaloma osvojene prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon što je zauzeo 10. mjesto u spustu, Kostelić je četvrtim vremenom u slalomu stigao do nove medalje. Kostelić je korektno odvezao slalomsku vožnju, nije napravio niti jednu pogrešku, išao je na sigurno, a takav pristup u konačnici mu je donio i medalju.

Do svog drugog zlata u Schladmingu, najbolji je bio i u superveleslalomu, stigao je odlični Amerikanac Ted Ligety koji je i prije sedam godina na ZOI u Torinu osvojio kombinacijsko zlato ispred Kostelića. Ligety je u slalomskoj utrci više riskrirao od Kostelića, a taj rizik mu je donio 50 stotinki brže vrijeme od našeg predstavnika, što mu je uz 65 stotinki prednosti iz spusta u konačnici dalo čak 1.15 sekundi prednosti.

Skijaši koji su uoči slaloma kandidirali za medalju, Austrijanac Benjamin Raich i Norvežanin Aksel Lund Svindal su zbog pogrešaka ostali bez plasmana.


Autor: RTL