FOTO  Plesni klub Zrinjski na Europskom prvenstvu u Poljskoj

ŠPK Zrinjski

Proteklu sezonu su osvojili zlato u više kategorija na Kupu BiH te na Državnom prvenstvu, i na taj način se plasirali na Europsko prvenstvo „IDO European Ballet, Jazz, Modern and Contemporary Championship 2016". ŠPK Zrinjski je član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, što im omogućuje odlazak na natjecanja International Dance Organization (IDO), svjetske plesne organizacije.
Europsko prvenstvo će se održati u gradu Mikolajkiju, Poljska, od 6. do 10. prosinca 2016. godine.

Jedini su mostarski plesni klub koji će predstavljati naš grad, a i državu, sa sedam koreografija u plesnim kategorijama Klasičnog baleta, Jazz Dance-a, Contemporarija i Modernog baleta.
U kategoriji klasičnog baleta predstavit će se mostarske balerine, učenice izvanrednog odjeljenja Prve Baletske Škole iz Banja Luke.

Skupa s članovima plesnog kluba Zrinjski, reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Poljskoj čine i balerine iz plesnog kluba Gemma i plesnog studija Point iz Banja Luke. Zajedno odlaze put Poljske i nadaju se da će osvojiti što bolje rezultate i time podići nivo plesne scene naše države.

„Uporan rad naših plesača se isplatio te smo veoma ponosni što će mnogi od njih ovim natjecanjem započeti svoju europsku karijeru. Svake godine se penjemo stepenicu više. Zasada najveću podršku imamo od roditelja djece, koji nesebično ulažu u daljnje treniranje. Idemo punog srca predstavljati naš Zrinjski, naš grad i državu te se nadamo da ćemo doći kući s odličnim rezultatima." ističu iz Zrinjskog.
Ovako veliko natjecanje ne bi bilo moguće organizirati bez podrške brojnih sponzora, koji su financijski uvelike olakšali odlazak u Poljsku pa im se ovim putem zahvaljuju, a to su:
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Sportski savez grada Mostara, Euroherc osiguranje d.d., Najvest d.o.o., Alfa Therm d.o.o., Čule Promet d.o.o., Poliklinika Musa, Logovita d.o.o., Auto Nuić d.o.o., Interagent d.o.o., Antonio Commerce d.o.o., Net d.o.o., Dotea, Jur Prom d.o.o., TEHNOMONT d.o.o., Produzeni boravak Kockica, Karting Klub.