FOTO  PK Orka organizirao tradicionalni pokazni trening

pk orka, trening

Oko 80 polaznika škole plivanja, uzrasta od 3 do 16 godina, podjeljenih u četiri grupe prikazali su zavidno plivačko znanje iz elementarnog plivanja i osnovnih plivačkih tehnika.

Svi polaznici su na završnom ispitu uspješno položili sve elemente osnova plivanja koji podrazumijevaju samostalan skok u vodu, samostalno održavanja na vodi i samostalno plivanje na stomaku i leđima u dužini od 25 metara. Po završetku dvomjesečne obuke polaznici po vlastitom izboru i u dogovoru sa trenerima nastavljaju s dodatnom obukom učenja i usavršavanja plivačkih tehnika.

Pored prikaza naučenog od strane polaznika bazične škole plivanja, polaznici naprednih skupina demonstrirali su svoje naučene vještine iz plivačkih tehnika, a već od narednog mjeseca 10 polaznika naprednih skupina postaće novi članovi Kluba.

Uz školu plivanja za djecu, u programu obuke neplivača u ponudi su i individualni sati plivanja za odrasle te one koji žele usavršiti svoje plivačko znanje i steći osnove plivačkih tehnika: kraul, prsno, leđno i delfin.

U pripremi je i novi ciklus obuke neplivača za naredni mjesec, a koji je već gotovo popunjen. Sve informacije oko upisa mogu se dobiti na „Orkinoj" web stranici www.orkamostar.ba i na brojeve mobitela 061 250 563, 063 287 721 i 062 437 944.