FOTO  Orka uspješna u Rijeci

pk orka, rijeka

...na kome je sudjelovalo sedam plivača Kluba vodenih sportova „Orka" iz Mostara: Đani Morić, Tin Šauperl, Josip Drežnjak, Farik Repeša, Nika Vrljić, David Azinović i Lana Pudar.

Lana Pudar je i na ovom mitingu naprosto briljirala, osvojivši dvije zlatne i jednu srebrenu medalju, oborila je dva državna rekorda, te je proglašena za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine.

Naime, Lana je postavila dva nova državna rekorda u disciplinama 50 i 100 metara delfin, od kojih se posebno ističe rekord na 50 metara delfin u vremenu 32.69. Riječ je o državnom rekordu koji je bio star šest godina, a koji je popravila za 1.7 sekundi. U disciplini 100 metara delfin popravila je svoj vlastiti rekord već treći put ove godine a koji sad iznosi 01:17.25. Lana je ove godine već šest puta obarala državne rekorde.

Ostatak ekipe je u većini svojih trka otplivao svoja najbolja vremena, osvojeno je nekoliko četvrtih mjesta i prikupljeno je bogato iskustvo za natjecanja koja ih očekuju u narednom periodu.

U narednom periodu „Orka" nastavlja sa svojim redoitim aktivnostima u školi plivanja i plivačkom klubu, te ih očekuje veliki broj mitinga u BiH i inozemstvu.