Nadal tek nakon poraza od 17-godišnjeg Hrvata objavio tužnu vijest

Nadal

... kako zbog operacije slijepog crijeva neće nastupiti na ovogodišnjem Mastersu u Londonu koji će se održati od 9. do 17. studenoga.

Nadal je najavio kako će na operaciju 3. studenoga.

"Neću igrati u Parizu i Londonu jer nisam dovoljno konkurentan", rekao je Nadal.

Sjajnom Španjolcu, osvajaču 14 Grand slam naslova u karijeri, tako će poraz od Ćorića biti posljednji susret koji je odigrao u 2014. godini.

A Borna je tri tjedna prije svog 18. rođendana stigao do pobjede života, i to za sat i 41 minute igre. Neki od poena našeg tenisača izazvali su ovacije u dvorani.

Protiv trenutačno trećeg igrača svijeta Ćorić je odigrao gotovo savršen prvi set, čak je tri puta oduzimao servis Nadalu i nakon tek nešto više od 20 minuta poveo s 5:0. Iako se Nadal pokušao vratiti s dva uzastopna gema, Ćorić je kod 5-2 ostao čvrst i priveo prvu dionicu igre u svoju korist sa 6-2.

Borna je sjajno parirao Nadalu u igri s osnovne linije, te je na najbolji način iskoristio čak 19 neprisiljenijh pogrešaka Španjolca u prvom setu. Našem mladom asu nije smetalo niti što nije mogao računati na soj prvi servis kojega je ubacivao sa samo 39 posto preciznosti u prvom setu.

U drugom jne setu Nadal podigao razinu svoje igre, ali Ćorić je i na to imao odgovor. Niti jedan igrač nije uspijevao ostvariti break, pa se ušlo u odlučujuću igru. Ključni se trenutak dogodio kod rezultata 4-4 kada je Ćorić u još jednoj izmjeni prisilio Nadala na promašaj za svoje vodstvo od 5-4 uz dva servisa. Ćorić je osvojio oba ta poena i stigao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Borna će u polufinalu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.

Sportski.net