FOTO  Mostarske mažoretkinje sudjelovale na turneji u Francuskoj

Mostarske mažoretkinje, mažoretkinje

Ovom Europskom  turnejom  su Mostarske mažoretkinje   nastavile  sa slavljem svoga 20 -og rođendana  u velikom stilu.

 Riječ je o Festivalu  u Mazametu, gradu na jugozapadnom dijelu Francuske pod nazivom Fanfares sans Frontiere na kojemu su sudjelovale ekipe iz 9 država Bugarske, Slovačke, Kariba, Slovenije, Francuske, Poljske,Mađarske, Španjolske i naravno BIH.

Ovaj festival  za nas je imao i   poseban značaj iz razloga što je naša prva Europska turneja davne 2002. godine bila upravo na ovom festivalu, dok je ove godine službeni plakat samog festivala krasila upravo fotografija Mostarskih mažoretkinja .

Osim u Mazametu imale smo nastupe još i u gradovima : Aussillon, Lac des Montagnes,Lodeve, Narbonne, Ales, Port -Barcares   gdje smo između ostaloga  i sudjelovale  i  u slavlju Dana  Francuske Državnosti , kao i na ostalim slavljima u gradovima gdje su se održavali festivali .

Osim u službenom dijelu ove turneje također smo imale i  tri  izleta,  jednodnevni izlet   u Veneciji  koji nas je oduševio u potpunosti , izlet u  u Lido di Jesolo, talijanskom kupalištu kao i izlet na francuskoj rivijeri u Port -Barcares .

Mostarske mažoretkinje su na ovaj karneval putovale  sa Puhačkim orkestrom iz Zenice ,s kojima smo ove  godine surađivale  već na karnevalu u Nici .I  ovaj puta smo se izvrsno uklopili te je i naš menadžer pohvalio našu kombinaciju kao izvrsnu.

Po povratku sa ove turneje MM će nastaviti sa ljetnim aktivnostima.

Naime, već početkom 8. mjeseca sudjelovati ćemo na Međunarodnom Kotorskom karnevalu na kojemu sudjelujemo dugi niz godina na poziv naših prijatelja Mažoretkinje Fešta Kotor.