Mladen Nola: Olimpijski bazen u Mostaru bio bi pun pogodak

Mladen Nola, vaterpolo, Mostar
Mladen je inače rodom iz Podgore gdje je vaterpolo popularan sport pa je od malih nogu povezan s njim: "U petom razredu osnovne škole počeo sam se rekreativno ljeti baviti vaterpolom u "VK Podgora". Nakon ljeta, otac me odveo u Makarsku upisati u "VK Galeb" koji je imao jednu od najboljih juniorskih škola u državi, a treninzi su se održavali čitavu godinu".

Prelazak u "VK Galeb" zahtijevao je mnoga žrtvovanja, treninzi su se održavali kasno navečer, pa se Mladen vraćao kući oko ponoći umoran, a ujutro bi išao u školu. Tu su se i njegovi roditelji puno žrtvovali, pogotovo Mladenov otac koji je svaku večer ostajao budan do kasno kako bi njega vratio kući s treninga.

Odustajanje nije bila opcija, pogotovo jer je Mladen imao veliki uzor: "Imao sam jako dobar uzor u stricu koji je bio veslač, četiri puta prvak Jugoslavije u četvercu bez kormilara, a kasnije kondicijski trener "VK Mladost" i reprezentacije s kojom je bio na Olimpijskim igrama u Atlanti".

Kroz godine napornog rada, Mladenova karijera išla je uzlaznom putanjom: "U Galebu sam stasao kao igrač, često sam bio najbolji strijelac mlađih kategorija kluba na kraju sezone, a nerijetko i kapetan. Nakon nekog vremena vratio sam se u matični klub u Podgoru gdje sam već godinama kapetan, a treću godinu zaredom smo prvaci 3. Hrvatske lige".

Mladen i nekolicina studenata uvidjela je potrebu za stvaranjem vaterpolskog kluba u Mostaru, jer on ne postoji u ovom dijelu države: "Stvaranje kluba je u proceduri i trebalo bi brzo biti gotovo, mi ćemo trenirati ovdje dok fakultet traje, preko ljeta ćemo nastaviti u matičnim klubovima, a nakon ljeta nadamo se da započinjemo sa prvim treninzima u novom klubu".

Treninzi se organiziraju na bazenu u Rodoču, ali glavni problem je to što je bazen dobar za treninge, ali ne i za utakmice. "Mislim da bi Mostaru jedan olimpijski bazen bio pun pogodak. Na njemu bi se mogle održavati vaterpolske utakmice, ali i razna plivačka natjecanja i vjerujem da bi to privuklo dosta mladih da se bave ovim sportovima", zaključuje Mladen.

Luka Šurkalović

treci.ba