Mirjana Lučić-Baroni pobijedila Venus i osvojila Quebec!

Mirjana Lučić, WTA Doha, katar, tenis, Mirjana Lučić-Baroni, Lučić Baroni , US Open, tenis, venus williams, tenis, Mirjana Lučić-Baroni, Mirjana Lučić-Baroni i, WTA Strasbourg , tenis, Mirjana Lučić-Baroni, US Open, Mirjana Lučić-Baroni, Australian Open, tenis, Mirjana Lučić-Baroni i, Australian Open, tenis, tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni i, Mirjana Lučić-Baroni, tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni, Mirjana Lučić
Za Lučić-Baroni ovo je treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca i njezina drugog trijumfa u Bolu na Braču.

Protiv bivše prve igračice svijeta Lučić-Baroni je loše krenula, izgubila je svoj servis u prvoj igri, a kod 1-3 je bila suočena s još dvije break-lopte za 1-4. No, kada je uspjela izvući taj gem, odmah je u sljedećoj igri oduzela servis Williams, da bi kod vodstva 5-4 još jednom ostvarila break i stigla do prve dionice igre.

Iako je kod vodstva 1-0 u drugom setu propustila 0-40, Lučić-Baroni je prva stigla do breaka i u drugom setu povevši sa 3-1. Iako je dopustila Amerikanki povratak u drugi set izgubivši servis kod vodstva 4-2 iako je imala 40-15 u toj igri, Lučić-Baroni je ostvarila novi break za 5-3, a potom suvereno odservirala za meč.

Razmak od 16 godina i četiri mjeseca najveći je između dva osvojena turnira na WTA Touru uopće, dosadašnja rekorderka bila je Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova u San Diegu u Seulu imala stanku od 13 godina.

Inače, bio je ovo treći međusobni susret Lučić-Baroni i Venus Williams i prva pobjeda naše igračice. U prethodna je dva meča ukupno osvojila šest gemova.

Lučić-Baroni je u Quebecu nastavila s odličnim igrama s kojima je započela prije gotovo mjesec dana u kvalifikacijama US Opena. U New Yorku je stigla do 4. kola ostvarivši šest pobjeda prije poraza od Caroline Wozniacki, da bi u Quebecu ostvarila pet pobjeda.
Autor: RTL/HINA