Marin Čilić s lakoćom svladao Bornu Ćorića

Marin Čilić, Marin Draganja, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, rođendan, Marin Čilić, tenis, ATP Peking, Ivo Karlović, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivo Karlović, Marin Čilić, Zagreb Indoors, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić,  Masters 1000 serije , Roland Garros, tenis, tenisač, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, ATP
...turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je samo nekoliko minuta prije Španjolac Albert Ramos Vinolas senzacionalno svladao branitelja naslova Rogera Federera.

U dvoboju dvojice hrvatskih tenisača nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Čilić odigrao odlično, a najbolji svjetski teniski tinejdžer ispod svoje uobičajene razine, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom prošlogodišnjeg osvajača US Opena koji je za prolaz u osminu finala trebao samo 62 minute.

U tom je vremenu Čilić uspio pet puta slomiti Ćorićev servis, istodobno izgubivši samo šest poena u gemovima kad je bio na početnom udarcu. Čilićevu nadmoć najbolje će oslikati broj izravnih poena (23-8) i neforsiranih pogrešaka (10-24). Čiliću je to bio prvi službeni obračun s Ćorićem, a ukupno 15. dvoboj protiv sunarodnjaka na ATP i Grand Slam turnrima, u kojima je Marin ostvario 10 pobjeda i pet poraza. Jedini hrvatski tenisači koji su ga pobjeđivali bili su Ivan Ljubičić (1-2), Ivan Dodig (3-2) i Ivo Karlović (2-1) koji je to posljednji učinio baš u Šangaju prošle godine.

Karlović će u srijedu pokušati izboriti mjesto u osmini finala u dvoboju protiv Španjolca Rafaela Nadala, a Čilić će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Srbina Viktora Troickog i Švicarca Stana Wawrinke koji je u utorak iznenađujuće ostao jedini švicarski predstavnik na šangajskom Mastersu, javlja Hina.

Naime, španjolski kvalifikant Albert Ramos Vinolas kreirao je senzaciju u 2. kolu kada je sa 7-6 (4), 2-6, 6-3 svladao 2. tenisača svijeta i branitelja prošlogodišnjeg naslova, Švicarca Rogera Federera. Tek što su svi nositelji prošli prvu prepreku u Šangaju, dogodilo se nešto potpuno neočekivano. Španjolac koji je trenutno na 70. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i nikada prije nije uspio pobijediti igrača iz Top 10 (0-15), uspio je po prvi put u karijeri doći do 3. kola u Šangaju izbacivši iz turnira prošlogodišnjeg pobjednika.

Ramos Vinolas je Federera ostavio bez prilike za break u prvom i trećem setu te mu je jedan break u odlučujućoj dionici bio dovoljan za najveću pobjedu u karijeri. Ramos Vinolas će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Dominikanca Victora Estrelle Burgosa./HMS/