FOTO  Ljubica Klišanin: Titula Kraljice Hercegovine daje nam vjetar u leđa

SOK Mostar-Novi grad
...Superlige FBiH za odbojkašice, a evo što o ovoj sezoni kaže za naš portal Ljubica Klišanin.

Kao prvo čestitke za igre ove sezone? U čemu je tajna odlične igre SOK Mostar ove godine?

Tajna odlične igre SOK Mostara je u odlično odrađenim pripremama kroz deveti mjesec. Tu smo odrađivali i po dva treninga na dan, i imali smo dva vrhunska turnira sa ekipama iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Nakon toga nastavili smo konstantan rad iz tjedna u tjedan i to je rezultiralo ovako dobrim rezultatom.

S pravom ste nprozvane Kraljicama Hercegovačke odbojke. Godi li vam ta titula?

Titula "Kraljice" Hercegovine naravno da nam godi i daje nam vjetar u leđa. Svojim rezultatima i uspjesima kroz prošlu i ovu sezonu smo to i opravdale. U svim susretima sa hercegovačkim klubovima smo bile znatno bolje i drago nam je kad čujemo tako dobre i pozitivne komplomente i komentare.

Koliko je povratak u dvoranu na Bijelom Brijegu doprinio popularizaciji odbojke u Mostaru?

 S povratkom na Bijeli Brijeg odbojka u Mostaru se podigla na znatno višu razinu, a bilo je i vrijeme da se nešto poduzme po tom pitanju. Svaka naša utakmica je popraćena s oko 200 gledatelja i više, kao i medijski i to je veliki uspijeh za tako kratko vrijeme.

Iako je to daleko od idealnog smatraš li da su uvjeti puno bolji od onih u Egipatskom selu?

Uvjeti koje nudi dvorana na Bijelom Brijegu i u Egipatskom ne mogu se ni usporđivati. Od čistoće, parketa, veličine dvorane  pa do atmosfere koja vlada dok su treninzi i utakmice. Jednostavno na Bjelom Brijegu smo pravi domaćini.

Kako si ti zadovoljna svojim igrama ove sezone?

Što se tiče moje igre uvijek može bolje. Dajem maksimalno na treninzima i utakmicama, ali uvijek ima prostora za napredak .

Za sada ste na drugom mjestu ljestvice. Može li sportska javnost očekivati plasman u premijer ligu?

Drugo mjesto nas vodi u doigravanje i do kraja sezone nadamo se da će tako ostati, ili mozda čak i popraviti. Za plasman u viši rang je još nekako rano govoriti i razmišljati o tome jer cilj je doigravanje. Poslije doigravanja ćemo vidjeti što dalje, ali ništa nije isključeno.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost što se tiče odbojke?

Što se tiče mojih planova s odbojkom za sada su svi tu u Mostaru dok faks traje. Ako bi i bilo kakvih prilika volila bih ih iskoristiti. 

Što bi mogla reći mladim djevojkama koje bi se željele baviti odbojkom?

Mladim djevojčicama preporučila bih da se uključe u školu odbojke koju naš klub ima, jer je to prekrasan sport i dobro će im goditi kao i mladim djevojkama. Također i studenticama koje dolaze iz svih krajeva BiH kao i Hrvatske koje su se bavile odbojkom u svojim gradovima želim reći da nastave tako i u Mostaru. 

Evo za kraj neka poruka našim čitateljima i vašim navijačima?

Navijačima, kao i čitateljima želim zahvaliti na podršci koju nam pružaju cijelo ovo vrijeme, i na domaćim, i na gostujućim utakmica. Nadam se da će se to nastaviti i u buduće i da ćemo iz utakmice u utakmicu opravdati svu podršku koju nam pružaju.

HERCEGOVINA.info