Lenzerheide: Kostelić osvojio mali kristalni globus u slalomu

Ivica Kostelić, Ivica Kostelić, skijanje, Ivica Kostelić, Ivica Kostelić, skijanje, Ivica Kostelić, Ivica Kostelić, Ivica Kostelić, skijanje, zimske olimpijske igre, Ivica Kostelić, Ivica Kostelić
U posljednjoj utrci sezone na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu Kostelić je zauzeo 18. mjesto, te nije osvojio niti jedan bod, ali njegov najbliži pratitelj, Francuz Jean-Baptiste Grange odustao još u prvoj vožnji, dok je Šveđanin Andre Myhrer utrku završio na šestom mjestu, a da bi pretekao Kostelića je morao pobijediti.

U konačnom redoslijedu slalomaša Kosteliæ je sakupio 478 bodova, drugi je Grange sa 442, a treći Myhrer sa 423.

Kostelić je ove sezone u Svjetskom kupu osvojio tri naslova, uz mali Kristalni globus u slalomu, osvojio je i mali Kristalni globus u superkombinaciji, te veliki Kristalni globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

Inače, pobjednik posljednjeg slaloma sezone je Talijan Giuliano Razzoli s tri stotinke ispred drugog Austrijanca Marija Matta i 25 ispred trećeg Nijemca Felixa Neureuthera.

U konačnom redoslijedu Svjetskog kupa Kostelić je osvojio 1356 bodova, drugi je Švicarac Didier Cuche sa 956, a treći još jedan Švicarac Carlo Janka sa 793.

(Fena)