FOTO  Karačić i Brkić: Priča o dvije Mostarske obitelji koje daju šest državnih reprezentativaca

Veselko Brkić, Marin Brkić, SKK Neretva, Stela Brkić, Igor Karačić, Ivan Karačić, Goran Karačić, Veselko Brkić, Stela Brkić, Marin Brkić

Kada bi sada nabrajali sve uspješne sportaše koji su rođeni u gradu na Neretvi to bi nam oduzelo dosta vremena i prostora, a vjerojatno bi nekoga i zaboravili. Ovaj puta nećemo nabrajati te uspješne sportaše, i tema ove današnje priče su dvije obitelji iz Mostara, riječ je o Karačićima i Brkićima. Ove obitelji dale su po troje reprezentativaca u različitim sportovima i bogatstvo su kakvim se rijetko koji grad na našim prostorima, ali i puno šire može pohvaliti.

Posljednjih dana pratili smo rukometnu reprezentaciju Hrvatsku, ovaj puta i više nego ranije jer su u njoj igrali naša dva sugrađanina Karačić i Marić. Igor Karačić ponikao je u HMRK Zrinjski, a danas spada u red najboljih svjetskih rukometaša. Igor potiče iz obitelji koja je dala još dva reprezentativca. Stariji brat Ivan, također je vrstan rukometaš i reprezentativac je BiH. Mlađi brat Goran prvi je vratar HŠK Zrinjski i čuvar mreže mlade reprezentacije BiH i nema nikakve sumnje da će u skorije vrijeme otići u neki veliki europski klub.

Druga mostraska obitelj koja je dala troje reprezentativaca je obitelj Brkić. Iz ove obitelji trenutno na EP na Cipru boje reprezentacije BiH u karateu brane njihovo troje djece kadetkinja Stela, junior Marin i mladi senior Veselko. Brkići su članovi SKK Neretva.

Ove dvije sportske obitelji zaslužuju puno više pozornosti nego neke druge nevažne stravi koje nam serviraju naši mediji. Oni su ponos svoga grada i njegovi najbolji veleposlanici u svijetu, i to ovaj grad nikada ne smije zaboraviti.

Narodu na našim prostorima danas malo toga može donijeti sreću, a među to malo svakako spadaju sport i sportaši. Ljubitelji sporta znaju o čemu pišem, a ove dvije obitelji odrekle su se puno toga da bi danas bili tu gdje jesu. Svijet voli pobjednike, a naše sportske obitelji Karačić i Brkić jesu pravi sportski pobjednici.

Bez potpore obitelji nema uspješnih sportaša! Svakom sportašu je potrebna moralna, materijalna, organizacijska i svakojaka potpora obitelji. Stoga nama za kraj ostaje zahvaliti Anti i Ankici Karačić, te Zlatku i Snježani Brkić na njihovoj zlatnoj djeci koja nas godinama oduševljavaju svojim rezultatima i velikim sportskim uspjesima.

HERCEGOVINA.info