JICA i ove godine pokrovitelj biciklističke cestovne utrke Hercegovina Classic

utrka, Hercegovina Classic, biciklističk utrka
...s Japanskom razvojnom agencijom (JICA) koja će biti jedan od glavnih pokrovitelja te utrke koja će se održati sredinom svibnja.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar i Udruge za promociju biciklizma „Hercegovina Bike" izrazio je na sastanku s glavnim savjetnikom u JICA-i Kanichirom Suzukijem zahvalnost i zadovoljstvo što je JICA i ove godine prepoznala značaj te utrke kojom se ujedno želi promovirati Hercegovina kao poželjna biciklistička destinacija.

- Uz natjecateljski dio koji je vrlo bitan za nas, želimo biciklistički svijet upoznati s potencijalima Hercegovine i vjerujemo kako će ova regija postati prepoznatljiva po biciklizmu - kazao je Zorić, podsjetivši kako je na prošlogodišnjoj, prvoj utrci kroz Hercegovinu sudjelovalo više od 100 biciklista iz sedam zemalja.

- Vjerujemo kako će ove godine broj biciklista biti veći te da će u Hercegovini boraviti poznata svjetska imena iz biciklističkog sporta - kazao je Zorić.

Inače, pobjednik Prve međunarodne biciklističke cestovne utrke "Hercegovina Classic 2014.", koja se u dužini od 164 kilometra vozila na području Hercegovine, bio je Stefan Stefanović iz Biciklističkog kluba Borac iz Čačka. Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar.