IV HRVATSKE SVJETSKE IGRE Zagreb, 18.-22. srpnja 2017

Hrvatske svjetske igre, hrvatsko iseljeništvo , Hrvatski svjetski kongres (HSK), Hrvatski svjetski kongres
Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastao se s Vinkom Sabljom, glavnim tajnikom Hrvatskog svjetskog kongresa i koordinatorom 4. Hrvatskih svjetskih igara.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima vezanim uz organizaciju 4. Hrvatskih svjetskih igara - amatersko sportskog natjecanja na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta, a koje će se održati od 18.-22. srpnja 2017. u Zagrebu.

„Hrvatske svjetske igre su jedan od najznačajnijih projekata koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatsku nacionalnu manjinu i Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Osim za susrete i druženja, Igre su prilika za čvršće povezivanje Hrvata izvan domovine i jačanje naših međusobnih veza i toliko potrebnog zajedništva" rekao je predstojnik Milas.

g. Sabljo je zahvalio Državnom uredu na dosadašnjoj potpori u organizaciji Igara te naglasio kako, po saznanjima Hrvatskog svjetskog kongresa, već sada vlada veliko zanimanje među pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za sudjelovanjem na 4. Hrvatskim svjetskim igrama.

Organizator 4. Hrvatskih svjetskih igara su Hrvatski svjetski kongres i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Igre će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Podsjećamo, prošle - 3. Hrvatske svjetske igre održane su u Zagrebu od 21. do 26. srpnja 2014.godine. Okupile su 750 sudionika iz 25 zemalja svijeta, s 5 kontinenata, koji su se natjecali u 16 sportskih disciplina.

http://www.hrvatiizvanrh.hr

 

Prijave: http://hsi-cwg.com/