FOTO  Hercegovački ragbijaši pobjedom otvorili prvenstvo

ragbi, RK Herceg, Mostar

Ujednačeni skupovi su tražili više kombinacija i više fleksibilnosti agilnih igrača linije na što su potonji i odgovorili, što je dovelo do ove pobjede. "Hercegovci" su pokazali najbolje što znaju od ragbija ali su i dali do znanja kako imaju više utakmica u nogama, iskustvo je u ovoj utakmici došlo do izažaja. Treba naglasiti kako su igrači Hercega i Tomislava došli neuigrani na ovu utakmicu, bez da su odrađivali zajedničke treninge. Ovo također pokazuje o kolikoj se kvaliteti igrača radi i kako se uz puno rada i truda, ali i talenta može prilagoditi bilo kakvoj situaciji. Posebno jer oba hercegovačka kluba imaju izuzetno skromne uvjete rada, nedostatak infrastrukture, podrške šire zajednice kao i slabu financijsku pomoć.

Domaćini su dali truda u organizaciji i pripremili vrhunske uvjete za dobru utakmicu ali i ugodno druženje poslije.

Ovu utakmicu je pratio izbornik reprezentacije BiH, Kenan Uzunović, koji je, kako neslužbeno doznajemo, nakon ove utakmice odlučio pozvati šest hercegovaca na škorašnje reprezentativno okupljanje.

Momčadi Hercega i Tomislava iduću utakmicu u sklopu II. kola prvenstva BiH u ragbiju, igraju protiv favoriziranog i trenutačnog prvaka Čelika iz Zenice, 12. travnja 2015. godine.

Iz RK Herceg se posebno zahvaljuju HT - ERONETU, kao I teretani FIT4LIFE i VIMARTRADE-u . koji su omogućili odlazak na ovo gostovanje.

Stadion : Igralište školskog centra u Derventi, gledatelja 100.
Sudci: Kemal Šestić (glavni) Kristijan Marić i Zoran Maletić (pomoćni)

RK GLADIJATORI DERVENTA : Ninković - Kuzmanović - Gadža - Antić - Gojković - Gojković D. - Kustić - Kovačević - Aresentić - Marić - Đurić - Živanić - Gosić - Jovičić - Slodo - Jokanić još su igrali Jokanič, Jović, Šimić, Stanković.

Trener : Radomir Petković

RK HERCEG/TOMSILAV : Kajtazi - Čerim - Vukoja - Čuričić - Aničić B. - Konjevod D.(2) - Jurič(4) - Aničić J.(11) - Bakula (10) - Rajič(10) - Škobić(5) - Sliško - Stanić - Konjevod F. - Baković još su igrali Mamić, Baković S., Puljić, Marić.

Trener : Boris Aničić