Dva Hercegovca osigurala nastup na završnom turniru u Londonu

ATP Zagreb, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, ATP Rotterdam ABN Amro, finale, Edouard Roger-Vasselin, francuz, Marin Čilić, tenis, ATP Miami, Marinko Matošević, Marin Čilić, tenis, tenis, London, masters, Ivan Dodig, Marin Čilić, hrvatski teniseri, tenis, Marin Čilić, Ivan Dodig, Borne Ćorić, zadar, Davis cup, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Andy Murray, Marin Čilić, tenis
Dodig i Melo postali su posljednji, osmi sudionici »mastersa« nakon što su Amerikanac Eric Butorac i Južnoafrikanac Raven Klaasen izgubili svoj susret 2. kola od Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua sa 7-5, 1-6, 6-10.

No, vrlo brzo potom Dodig i Melo morali su predati svoj susret 2. kola Poljaku Marcinu Matkowskom i Austrijancu Jurgenu Melzeru pri vodstvu poljsko-austrijske kombinacije sa 6-3, 2-1.

Za nadati se da se ne radi o ozbiljnijim zdravstvenim problemima, te da će se Dodig i Melo u Londonu pridružiti braći Bobu i Mikeu Bryanu, Kanađaninu Danielu Nestoru i Srbinu Nenadu Zimonjiću, Austrijancu Alexanderu Peyi i Brazilcu Bruni Soaresu, Francuzima Julienu Benneteauu i Edouardu Roger-Vasselinu, Nizozemcu Jean-Julienu Rojeru i Rumunju Horiji Tecauu, Španjolcima Marcelu Granollersu i Marcu Lopezu, te Poljaku Lukaszu Kubotu i Šveđaninu Robertu Lindstedtu.

U svom prvom nastupu na »mastersu« Dodig i Melo su lani stigli do polufinala u kojem su izgubili od kasniji pobjednika, Španjolaca Marrera i Verdasca.

Kako je još ranije nastup na »mastersu« u pojedinačnoj konkurenciji izborio Marin Čilić, Hrvatska će po prvi puta imati predstavnika u obje konkurencije za završnom turniru najboljih tenisača godine.

Uz Čilića za sada su nastup na »mastersu« izborili još Srbin Novak Đoković, Švicarci Roger Federer i Stan Wawrinka, te Britanac Andy Murray, dok je Španjolac Rafael Nadal otkazao zbog bolesti.

hina