FOTO  Dušan Kalaba pobjednik druge cestovne utrke kroz Hercegovinu

biciklističk utrka, biciklistički klub Mostar

Kalaba je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 8 minuta i 30 sekundi, ostavivši iz sebe mađarskog biciklistu Ištvena Molnara za pet minuta. Isti je zaostatak za pobjednikom imao je i Mađar Zoltan Rutkay koji je ciljem prošao kao treći.

Kod žena je najbrža bila Diana Vrdoljak iz BK Fortica iz Šibenika, drugo mjesto osvojila je Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, a treće Marina Mandušić iz BK Livno.

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 2000 konvertibilnih maraka.

Na utrci je sudjelovalo oko 150 biciklista iz sedam zemalja, a organizirali su je Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, te Biciklistički savez BiH.

"Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe", kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice a posebice Estrelli Damm, te tvrtkama Satelit - tbm HB Međugorje, Konzumu BiH i HT Eronetu.

Utrka kroz Hercegovinu bodovala se i za Premijer ligu i u njoj su sudjelovati licencirani biciklisti.

U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program.

Utrku su još podržali: Weider, Grafotisak Grude, Violeta, Turisticka agencija Fortuna,, Putovi Grude, Hercegovina Vino, Ladanušić Čistoča, Juventa, Cedevita, Corny, MD Print, Vision Trade d.o.o. Mostar, Hotel Bevanda te pokrovitelji: Sportski savez Grada Mostara, turističke zajednice HNŽ-a i ZHŽ-a, Općina Posušje te Tržni centar Mepas Mall.

Službena voda utrke: je Radenska,a partneri utrke su: GumaM i Spark te BK Široki, BK Grude, HBK Drinovci, BK Ljubuški, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, HGSS i Športski plesni klub Erigo-D.