FOTO  Dječija olimpijada vodenih igara - Međugorje

Škola plivanja

Naime, tijekom ljeta na ovim bazenima u organizaciji Univerzalnih sportskih škola iz Međugorja, Širokog Brijega i Čapljine, a pod vodstvom profesora TZK-e Žare Kraljevića, Dalibora Kožula i Bojana Raiča održala se ljetna škola plivanja.

Škola plivanja je po Planu i programu prošla sve od osnova pa do obuke spasioca i obuke vaterpola. Škola plivanja brojala je preko 100 djece iz Međugorja, Čitluka, Ljubuškog, Širokog Brijega i Čapljine.

Naime, djeca su se natjecala kroz razne štafete u vodi, kao što su plivanje,izranjanje utega iz dubine preko 2 metra, izvođenje najljepšeg skoka, najluđeg skoka, vučenje konopa u vodi i slično.

Na inicijativu humanitarne udruge SUSRET, po završetku ljetne škole plivanja, treneri će kao i prošle godine odraditi par treninga i s djecom s posebnim potrebama. Treneri se zahvaljuju Elektroprivredi HZ-HB na pomoći pri organizaciji natjecanja te se zahvaljuju svim djelatnicina Sport Centra Circle na profesionalizmu i vrhunskoj usluzi.

U zimskom periodu treneri će nastaviti s radom u Međugorju, u zatvorenim prostorima Sport Centra Circle po Planu i programu Univerzalne sportske škole Međjugorje gdje je planirano između ostalih sportova i skijanje te plivanje u zimskom periodu.

Svi sudionici ove ''Dječije olimpijade vodenih igara" su dobili za nagradu diplome zavisno o stupnju znanja plivanja te slike uslikane ispod vode za uspomenu.

HERCEGOVINA.info