Čilić bez većih problema u četvrtfinale

Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, suspenzija, Pariz, Marin Čilić, tenis, ATP Zagreb, tenis, ATP Zagreb, Marin Čilić, ATP Delray Beach, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, ATP Barcelona, Marin Čilić, Marin Čilić, Roland Garros, tenis, Ivan Dodig, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, tenis, Novak Đoković, Marin Čilić, umag, tenis, Marin Čilić, US Open, tenis, ATP, Marin Čilić, tenis, tenis, tenisač, Marin Čilić, ATP Basel, Marin Čilić, ATP Ženeva , Marin Čilić, tenis, tenisač
. U osmini finala Čilić, koji je postavljen za trećeg nositelja, slavio je sa 7:5 i 6:3 slavio protiv Nizozemca Igora Sijslinga.

Čilić je sigurno započeo susret. Uvjerljivo je držao svoj servis, a kod vodstva 2:1 u prvom setu napravio je break i vrlo brzo stigao do prednosti od 5:2. Do tog je trenutka ukupno izgubio samo dva poena na svojem servisu, no kada je kod 5:3 servirao za prvi set napravio je nekoliko neprisiljenih pogrešaka i dopustio Sijslingu povratak u susret. Ipak, nakon što je poveo sa 6:5, Čilić je još jednom uspio oduzeti servis Nizozemcu i tako osvojiti prvi set izbjegavši tie-break.

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Sijslingu za vodstvo 4:2 i tu prednost više nije ispuštao za slavlje nakon sat i osam minuta igre. Bio je ovo četvrti međusobni susret Čilića i Sijslinga i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

Pobjednik Umaga iz 2012., Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv petog nositelja Čeha Lukaša Rosola koji je sa 7:6 (4) i 6:1 slavio protiv Španjolca Pere Ribe. Bit će to treći međusobni susret Čilića i Rosola, a hrvatski tenisač za sada je bez poraza. Posljednji put igrali su ove godine u Rotterdamu.

Četvrtfinale će u četvrtak pokušati izboriti i mladi Borna Ćorić, a protivnik mu je Argentinac Horacio Zeballos.

hrt.hr