FOTO  Ana Jurić APK Zrinjski: Plivanje je postalo način mog života

ANA JURIĆ

Evo pto Ana kaže za naš portal HERCEGOVINA.info:

Za početak nam se predstavi.

Zovem se Ana Jurić,imam 17 godina i idem u 3. razred Gimnazije fra Grge Martića.

Od kada se baviš plivanjem?

Plivanjem se bavim već 6 godina.
Što je jednu djevojku privuklo da se počne baviti baš plivanjem?

Uvijek sam se bavila sportom i kada sam saznala da se osnovao novi plivački klub u Mostaru bila sam jako zainteresirana i željela sam se okušati i u tom sportu.

U kojima se disciplinama natječeš?

Uglavnom se natječem u disciplinama 50 m i 100 m prsno, te 50 m i 100m slobodnim stilom.

Možeš li nam nabrojati svoje najbolje rezultate?

Trenutno najbolji rezultati ostvareni su upravo na prošlom natjecanju u Sarajevu, gdje sam osvojila srebro u disciplini 100 m slobodno i u štafeti 4x50 m slobodno. Naravno tu ima još dosta rezultata koje bih mogla spomenuti poput srebrene medalje u disciplini 100m prsno te mnoga dobro isplivana vremena.

Ima li netko od trenera za koga možeš reći da si od njega najviše naučila?

Kroz moje treniranje treniralo me dosta trenera. Svaki trener je pridonijeo mojem napredovanju, ali bih istaknula bivšeg trenera Hrvoja Vukoju te sadašnjeg trenera Davora Ondrašeka.

Koliko puta tjedno treniraš?

Treniram 6 puta tjedno, a svaki trening traje po 105 minuta.

Imaš li još neke aktivnosti osim plivanja?

Osim plivanja također sam učenica 3. razreda srednje glazbene škole.

Je li ti teško sve to uskladiti?

Ponekad bude naporno stići obje škole i nakon toga otići na trening i odraditi sve kako treba, ali uz dobru organizaciju i podršku obitelji sve se može uskladiti.

Jesi li ikada bila u situaciji da si razmišljala da odustaneš od plivanja?

Naravno da je bilo trenutaka kada sam razmišljala o tome, ali onda se sjetim koliko se dobro osjećam nakon dobro odrađenog treninga, koliko volim ovaj sport i koliko sam truda i napora uložila u njega te koliko se volim družiti s prijateljima koje sam upoznala upravo kroz ovaj sport. To me motivira da se i dalje bavim plivanjem i dajem sve od sebe kako bih napredovala.

Postoji li neki plivač ili plivačica koji je tvoj uzor?

Što se tiče svjetski poznatih plivačica, uzor mi je ruska plivačica Yuliya Efimova kojoj je glavna plivačka tehnika također prsno, a od plivača uzor mi je američki plivač Ryan Lochte. Među mojim uzorima također se nalazi i moja prijateljica iz kluba Ana Čović, od koje sam također naučila mnogo toga.

Što planiraš u budućnosti, kakvi su ti planovi za plivanje?

Planiram se baviti plivanjem što je duže moguće jer je to prije svega najzdraviji sport kojim se čovjek može baviti i jer je to postao način mog života.

Za kraj neka poruka našim čitateljima

Preporučujem svim čitateljima da se bave bilo kojim sportom jer je svaki sport koristan za zdravlje i život čovjeka. Sportom doprinosimo održavanju zdravog duha i tijela te stječemo nova, dobra prijateljstva.

HERCEGOVINA.info