FOTO  Akademski plivački klub Zrinjski uspješno završava plivačku sezonu

apk zrinjski

Tijekom sezone sudjelovali su na zimskom i ljetnom državnom prvenstvu, te na 12 plivačkih mitinga u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.
Ema Pandža je postala peterostruki državni prvak i jednom viceprvak i u malim i u velikim bazenima, a pored nje su se posebno istakli Ivan Zovko, Barbara Buljan i Petar Lasta. Ukupno su osvojili 11 zlatnih, 10 srebrenih i 6 brončanih medalja u individualnim utrkama.
Pored medalja osvojenih na državnim prvenstvima, plivači APK Zrinjskog su tijekom sezone u individualnim utrkama osvojili 54 zlatne, 40 srebrenih i 47 brončanih, dok su u štafetnim utrkama osvojili 8 zlatnih, 20 srebrenih i 12 brončanih medalja. Zbrojem svih osvojenih medalja tijekom sezone dobivamo zavidnih 208 medalja, što za ovaj mladi kolektiv čini veliki uspjeh.

Ipak, ima još nešto što APK Zrinjski čini ponosnim plivačkim klubom, a to je njihova Škola plivanja. Tijekom sezone organizirana su tri ciklusa Škole plivanja koju je s uspjehom završilo 157 mladih plivača i plivačica.
Organiziran je i 3. božićni kup, a članovi APK Zrinjskog su podržali akciju Frame Mostar - „Ne psujem jer...". Započeta je suradnja s Osnovnom školom za djecu s posebnim potrebama u kojoj je organizirano plivanje za učenike uz nadzor trenera Kluba i starijih plivača i plivačica.
Pored trenera koji vode Školu plivanja i natjecateljske skupine, sklopljena je suradnja s vrhunskim plivačkim edukatorom g. Nenadom Milošem koji je dva mjeseca s plivačima radio na usavršavanju plivačkih tehnika.
Na kraju sezone Uprava APK Zrinjskog se zahvaljuje članovima Kluba, odnosno roditeljima na pomoći i povjerenju u radu kluba, FPMOZ-u na čelu s dekanom prof. dr. sc. Mariom Vasiljem, koji su osigurali i dio stručnog trenerskog kadra za APK Zrinjski. Zahvale idu i svim prijateljima i sponzorima Kluba čijim razumijevanjem i pomoći plivači i plivačice APK Zrinjski imaju zdraviju i sretniju budućnost.

Poslije 17.07.2015. godine Klub će na kraći odmor, a raspored ljetnih treninga bit će objavljen naknadno. Novi ciklus Škole plivanja počinje 21.09.2015. godine o čemu će zainteresirani biti naknadno obaviješteni