FOTO  10 medalja za APK Zrinjski u Beogradu

apk zrinjski, plivanje, Beograd

...„11 april" na kojem se natjecalo sedam članova APK Zrinjskog: Ivan Zovko, Barbara Buljan, Ivo Pandža, Petar Lasta, Iva Komadina i Ema Pandža. Plivače i plivačice su pratili treneri Marinko Ferenc i Jelena Letica.
Organizator natjecanja je Plivački klub 11. april koji je ujedno ovim natjecanjem proslavio 35 godina postojanja kluba. Nastupio je ukupno 721 natjecatelj iz 39 klubova. Oborena su dva državna rekorda Republike Srbije.

U izrazito jakoj konkurenciji plivači APK Zrinjskog su uspjeli izboriti plasmane u finalne utrke, isplivavši pri tome i svoje osobne rekorde. Poseban uspjeh ostvarili su Ivan Zovko, Barbara Buljan i Ema Pandža upisavši se među osvajače medalja.

Ivan Zovko je u svim disciplinama izborio sudjelovanje u finalu, a u disciplini 200m leđno je osvojio brončanu medalju u apsolutnoj kategoriji.
Barbara Buljan je osvojila pet medalja i to brončanu u 100m leđno u svojoj kategoriji, srebrene u 200m leđno u svojoj i u apsolutnoj i 50m leđno u apsolutnoj kategoriji, te zlatnu u 50m leđno u svojoj kategoriji. Barbara je sjajnim nastupom isplivala i normu za ulazak u plivačku reprezentaciju BiH.

Poseban dio ovog plivačkog natjecanja bilo je natjecanje za mlađe kategorije „Plivko" na kojem je nastupila Ema Pandža.
Ema je u sve četiri discipline osvojila medalje i to zlatnu u 50m slobodno, srebrene u 200m prsno i 200m mješovito, te brončanu u 100m prsno. U konkurenciji od 84 plivačice, Ema je zauzela visoko 2. mjesto po ukupnom bodovnom poretku.

Uprava Kluba čestita plivačima na dobrim rezultatima i sportskom ponašanju tijekom natjecanja.