Zvonimir Kožulj: Rijeka će biti ozbiljan rival Dinamu, a mi smo im dobro parirali

Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg, Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg, Zvonimir Kožulj, reprezentacija BIH, Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg, NK Hajduk
Usprkos prvom porazu u pripremama, koji nije iznenadio, struka je ponovno mogla vidjeti dosta toga pozitivnog, prije svega - nastavak forme strijelaca za koji je zaslužan veznjak Zvonimir Kožulj.

Do 84. minute imao je Široki na Rujevici 1:0. Ali onda su domaćini ubacili u brzinu više i u dvije minute preokrenuli - to je onaj dio kojim u Širokom ne mogu biti zadovoljni, bez obzira što je s druge strane stajala kvalitetnija, skuplja momčad. Pogoci Rijeke dogodili su se nakon što je udarac Kajevića nesretno okrznuo Bralića, što je prevarilo Bilobrka, i poslije proigravanja Bajića za Brezjaka..., na koje je zakasnio Bralić. S obzirom da je riječ o pripremama, ništa strašno..., mada je ostao dojam izgubljene utakmice koja to nije morala biti. No, skoro sve ostalo moglo je dobiti više od prolazne ocjene.

Kao prvo, strijelci su nastavili zabijati, a u prethodne tri utakmice potpisali su 11 pogodaka (Mostar 5:0, Osijek 2:1, Branitelj 4:0). Ovog puta, zabio je veznjak Zvonimir Kožulj i to nakon vrlo lijepe akcije iz 48. minute - Ivan Sesar je gurnuo loptu na desni bok, odakle je Dino Ćorić uputio centaršut kojeg je glavom u padu Kožulj pretvorio u svoj prvi pogodak ove zime i ušao u društvo još osam igrača koji su pogađali u pripremama - Crnov i Ajayi zabili su po dva, Wagner, Ćorluka, Menalo, Ivanković, Krstanović i Brekalo po jedan gol.

- I u prvom dijelu sezone samo imali tu raznovrsnost. Dobro je da sve nije na jednom ili par igrača od kojih se očekuju golovi. Sigurno dobar znak, rekao je Kožulj, autor tri pogotka u prvih 18 kola.

- Mogao je kod 1:0 zabiti i Baraban, ali mu je Rijekin igrač skinuo loptu s noge. Nakon toga, brzo smo primili dva gola, prvi nesretno, ali nema veze. Mislim da smo Rijeci bili najteži protivnik u pripremama. Mi smo prvi koji smo zabili Vargiću u pripremama. I to nešto govori, dodao je.

S druge strane, plemeniti veznjak vjeruje da ni Široki ove zime neće igrati jaču utakmicu..., a u tri preostale provjere u Antaliji čekaju kazahstanski i danski prvoligaš te lider Druge lige Poljske.

- Sviđa mi se kako igraju, to je jedan moderan nogomet..., tako da vjerujem da je ovo naša najjača utakmica ove zime. A mislim da smo dobro izgledali, posebno uzimajući u obzir da je njima to bila generalka. U redu, nije im igrao Tomasov i još par igrača, ali oni stvarno imaju širinu, tako da to i ne treba posebno isticati. Iskreno vjerujem da se oni u nastavku sezone mogu ozbiljno suprotstaviti Dinamu..., a mi smo im dobro parirali.

Sve ukazuje da je do sada obavljen dobar posao. No, i rivali će sigurno imati što reći...

- Meni je iskreno drago da nismo mijenjali kadar. Ipak je u prvom dijelu sezone došlo dosta novih igrača, trebalo je to uigrati. Zna se da nam je cilj Europa, s tim da ćemo uzeti i više, otvorili nam se prilika. I u prvenstvu i u Kupu u igri smo za najviši plasman, a vrlo će važno biti kako ćemo odraditi dva derbija na početku (kod Želje i na Pecari sa Zrinjskim, op. a.), zaključio je Kožulj.

Musa i dalje "vrti" vratare

Trener Slaven Musa se i dalje drži plana da jednu utakmicu brani Antonio Soldo, a drugu Luka Bilobrk..., koji je branio na Rujevici. Protiv Rijeke su startali Bilobrk, Ćorić, Pandža, Brekalo, Marković, Pehar, Kožulj, Sesar, Ajayi, Crnov i Krstanović, a priliku su u nastavku dobili i Landeka, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Bralić, Buhač i Kožul.

Sutra prema Antaliji

Sa dvodnevnog izleta Širokobriježani su se vratili u nedjelju oko tri sata ujutro, pa jučer nisu trenirali. Danas će opet u pogon, na programu su dva treninga, a sutra na put - prema Antaliji. Tamo čeka finalno uigravanje, 11. veljače protivnik će biti Šahtar iz Karagandija, četrnaestog s druge strane stajat će Odense, a za sedamnaesti dogovorena je generalka za gostovanje kod Željezničara kojeg će "glumiti" lider Druge poljske lige, Wisla iz Plocka.

"Rujevica je impresivna"

Rijeka do daljnjeg igra na Rujevici, koja je poprilično impresionirala Kožulja i društvo.

- Svaki teren je identičan do u detalj. Čitav kamp je impresivan, kompletna infrastruktura. Kad to vidite, zapitate se ‘kakva će tek onda biti obnovljena Kantrida', pita se mladi veznjak Širokog.

Dnevni list