Zukanović pita Sušića: Jesam li izvan reprezentacije jer sam odbio da mi tvoj brat bude menadžer?

Foto: NFSBIH
...izjave da je Nogometni savez kriv što nije dobio vizu za Sjedinjene Američke Države, progovorio je o odnosu bh. izbornika Safeta Sušića prema njemu.

Naime, Sušić je Zukanovića pred Svjetsko prvenstvo optužio da je tom izjavom povrijedio njega i suigrače, a nekoliko mjeseci kasnije je izjavio da se Ervin može u reprezentaciju vratiti kada izbori mjesto u prvih jedanaest svog kluba.

I tako je Zukanović utakmice protiv Milana i Rome počeo u početnoj momčadi Chieva, a Sušić je unatoč tome opet najavio da ga neće pozvati.

"Priznajem da sam pokušavao na sve načine stupiti u kontakt sa Sušićem. Zvao sam ga, slao poruke, tražio bilo kakav način da mi kaže što trebam uraditi da bih ponovo igrao za svoju zemlju, nikada ni na jedan poziv i ni na jednu moju poruku Safet nije odgovorio... Zašto to valjda samo on zna! Došlo je vrijeme da ga ovako pitam: Je li razlog izbacivanja mene iz reprezentacije to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer kad mi se on nudio za vrijeme mog boravka u Belgiji? Pitam se što bi bilo da jesam", objavio je na Facebooku razočarani Zukanović, ponajbolji bh. branič.

"Nikad me nije nazvao da pita kako sam i kako mi ide"

Poznato je da Sušić ima katastrofalan odnos sa svojim igračima. Dok Jose Mourinho otkriva da ga je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac tri puta tjedno zvao da se raspita o Luki Modriću, Sušić ne razgovara ni sa svojim igračima, a kamoli s njihovim trenerima.

"Kada sam prešao u Italiju nikad me selektor nije nazvao da pita kako sam i kako mi ide? Isto kao da mi imamo na stotine reprezentativaca u ligama petice pa možemo da si priuštimo takav luksuz da nekoga od njih ne pozovemo."

"Odričem se Sušića isto onako lako kao što se on odrekao mene"

Najavio je i da neće za reprezentaciju igrati dok je Sušić izbornik.

"Nakon što me je danas ponovno prozvao i stavio na znanje da ni u nekom narednom periodu neće računati na mene, ja želim poručiti da ja od ovog trenutka više ne računam na njega! Dakle, da pojasnim reprezentacija je dio mene i to će uvijek tako biti... Ja se ne odričem tima nego izbornika i to isto onako lako kao što se on odrekao mene."

index.hr