Zrinjski želi uzvratiti Zvijezdi za poraz u prvom dijelu sezone

Bodove sa stadiona pod Bijelim Brijegom odnijeli su Zvijezda i Željezničar. Priliku da uzvrate Zvijezdi za poraz u prvom dijelu sezone, plemići imaju već danas kada gostuju u Gradačcu.

„S obzirom da je Zvijezda slavila u jednoj korektnoj utakmici, mi takvu utakmicu očekujemo i sutra. U Gradačcu je odličan travnjak, domaćin je korektan i nadamo se da možemo ostvariti povoljan rezultat, a to je za nas pobjeda", kazao je trener Zrinjskog Slaven Musa.

Trener Mostaraca sutra neće moći računati na ozlijeđene Sušića i Gagru, te kartonirane Selimovića i Stojkića. „Iako imamo dosta problema sa sastavom, vjerujem u širinu našeg kadra. Definitivno to više nije Zrinjski koji ima 11 igrača, nego 17-18 igrača koji u svakom trenutku mogu odgovoriti zahtjevima koji se pred njih postave. Prvoj momčadi smo priključili i 4 juniora, uz Miličevića koji će sutra nastupiti od prve minute tu su još Martinović, Arežina i Barišić i vjerojatno će netko od njih dobiti priliku na utakmici", istaknuo je Musa koji nije želio otkriti početni sastav za utakmicu sa ekipom Zvijezde.

Sigurno je da trener Zrinjskog najviše dvoji oko pozicije lijevog bočnog, gdje nema standardnog Stojkića, ali ni njegove prve alternative Gagre. U proteklim sezonama Marin Aničič je promijenio dosta pozicija ekipi, a jedno vrijeme je proveo i na lijevom boku, no Musa je odlučio da mladi nogometaš u Gradačcu igra stopera gdje ove sezone pruža odlične partije. „Dobro se sjećam utakmice protiv Zvijezde iz prvog dijela sezone, i želimo da im uzvratimo za poraz. Atmosfera u klubu je puno bolja u odnosu na jesenji dio, ali se već pomalo osjeti na igračima da žele kraj sezone. Nemamo imperativa, ali treba igrati sve do kraja, dobiti što više utakmica, jer nije isto biti deseti, šesti ili pak trinaesti, treba na što boljoj poziciji završiti sezonu. S onog četrnaestog mjesta nakon prvog dijela sezone bio bi veliki pomak završiti među prvih 6 ekipa, riječi su Marina Aničića.

U Zrinjskom već prave planove za slijedeću sezonu u kojoj je cilj povratak kluba u vrh bh. nogometa. „Sigurno da razmišljamo o idućoj sezoni. S 5-6 novih igrača koji su došli pred početak drugog dijela sezone napravili smo temelj ekipe. Imamo kvalitetna rješenja u obrane i sredini terena, ali će nam najveći problem biti napadač. Treba nam kvalitetan napadač i možda još jedan kvalitetan igrač u sredini i tako ćemo razmišljati pri dovođenju igrača. Normalno da trebamo zadržati kostur ekipe, jer se može dogoditi da netko od igrača pronađe angažman vani, i to bi meni bila satisfakcija kao treneru da oni osiguraju neku svoju budućnost i napredak u karijeri. U obrani i veznom redu nema potrebe gomilati igrače, u napadu klub napušta Lendrić, Selimoviću ističe ugovor treba vidjeti što će biti s njim. Maka ima 37 godina i problem s ozljedom zgloba. Kada završi prvenstvo onda ćemo vidjeti na čemu smo, pa ćemo se tako postaviti prema određenim pojačanjima, rekao je Musa.

Utakmica između Zvijezde i Zrinjskog igra se u srijedu u Gradačcu u 17 sati.

U isto vrijeme na rasporedu su i ostale utakmice 25. kola Premier lige: Široki Brijeg - Velež, Drina - Sloboda, Leotar - Čelik, Željezničar - Slavija, Travnik - Sarajevo, Olimpic - Budućnost i Rudar - Borac.

monet.ba