Zrinjski opet traži zamjenu za Đurića

zrinjski sloga

...nego su puno ranije odlučili maknuti upitnike iznad njihovih imena.
Daniel Graovac, Pero Stojkić, Deni Simeunović, Danijel Stojanović i Stevo Nikolić na odmor su otišli s novim ugovorima, kojima su se na vjernost Zrinjskom obvezali do 2017., Marko Basara je kao što se i očekivalo postao bivši, s obzirom da je jesenas bio isključivo "rekreativac", tako da su upitnici ostali tek iznad trojice Plemića - Ivana Crnova, Zorana Brkovića i Velibora Đurića, koji su u aktualnom kadru ostali jedini s ugovorima do 2015. godine.
Crnov? Najbolji igrač Zrinjskog u 2014., autor 16 pogodaka i 18 asistencija u proljetnom dijelu prošle sezone i jesenskom dijelu aktualne, očekivano gleda prema inozemstvu, zbog čega zapravo i nije veliko iznenađenje što nije produljio ugovor, no to ne znači da neće u siječnju.

- To je naša želja i razgovori s njegovom zastupnikom već su obavljeni na tu temu, ali ne pita se samo Zrinjski. Igrač također ima svoje želje, ali naš stav je jasan. Želimo produljiti ugovor i s Crnovom, ali spremni smo i za plan B, kazao je klupski dopredsjednik Danko Šulenta u utorak, a koji je to plan B, nije otkrivao.
Brković? S njim je situacija, zapravo, jasna. Igrač koji je u veljači ove godine u pripremnoj utakmici protiv Sarajeva teško ozlijedio ligamente koljena, u 2014. nije odigrao nijednu službenu utakmicu, tako da će njegovu sudbinu Pod Bijelim brijegom odrediti status koji bude imao u proljetnom dijelu sezone, jer teško je pretpostaviti da će se izboriti za novi ugovor ako u nastavku sezone ne bude prvi izbor na desnom boku.

Đurić? Iako je i on vezan ugovorom do kraja aktualne sezone, iznad njegovog imena zapravo nema nikakvog upitnika, jer činjenica da se nije našao u društvu igrača kojima su produljeni ugovor, ali niti u društvu onih s kojima su raskinuti, jasan je pokazatelj da se Pod Bijelim brijegom žele gospodski razići sa službenim rekorderom prema broju nastupa u dresu s lentom.
On je, naime, nakon Krešimira Kordića najstariji Plemić, u svibnju će proslaviti 33. rođendan, ali nisu samo godine razlog zašto u Zrinjskom Đurića ne vide u "rosteru" za sljedeću sezonu. Jednostavno, njegov tek jedan pogodak i pet asistencija u 28 utakmica u 2014. izgledaju mizerno za igrača pored kojeg stoji - Attacking Midfield, odnosno ofenzivni veznjak, još više kada se zna da je Crnov u istom broju utakmica, kako smo iznad već napisali, upisao 16 pogodaka i 18 asistencija!
Uostalom, Pod Bijelim brijegom su Đuriću zamjenu tražili već u ljetnom prijelaznom roku, no kako se vrlo brzo ispostavilo da Dženan Durak nije taj, rekorder je ipak jesenas igrao u devetnaest od dvadeset utakmica. Zbog toga se može pretpostaviti kako će Zrinjski Đurićev profil igrača tražiti i ove zime, jer teško je povjerovati da u Zrinjskom više vjeruju da će u posljednjih šest mjeseci Đurićevog ugovora od njega dobiti ono što nisu u prethodna 24...

Đurićev učinak

Igrač koji je od srpnja 2005. do svibnja 2009. bio jedan od ključnih igrača u momčadima Blaža Sliškovića i Dragana Jovića, u Zrinjski se vratio u veljači 2013. godine, a u 57 službenih utakmica postigao je samo šest pogodaka, objektivno, premalo za poziciju koju igra. Dva od tih šest pogodaka postigao je u utakmicama protiv Santa Colome (3:1, 1:0), treći u Kup pobjedi protiv Borca (4:0) iz kaznenog udarca, a preostala tri u Premier ligi protiv Travnika (5:1), Čelika (2:3) i Viteza (2:0)...

dnevni list