Zidane zvijezdama dao do znanja da je Modrić glavni!

luka modrić
Njegov utjecaj na igru Reala golem je, zbog čega je i dobio ovu nagradu, a to zna i sadašnji trener kraljevskog kluba Zinedine Zidane.

Zbog toga je bivši francuski nogometaš svoje prve poteze na klupi madridske momčadi vukao na način da hrvatskom reprezentativcu pridoda još veći značaj u igri. Bleacher Report tako piše da mu je odmah namijenio novu ulogu u igri i stavio na drugu poziciju.

"Luka sada igra puno dublje u veznom redu, bliži je Toniju Kroosu i puno više može sudjelovati u kreiranju igre, u čemu je prava klasa. U nastavku sezone to ćemo gledati puno češće nego prije, a rezultati toga mogli su se vidjeti već u prvoj utakmici", piše Bleacher.

O suradnji Modrića i Zidanea piše i španjolska Marca koja navodi da je Modrić postao desna ruka trenera, on mu je veza s igračima.

"Prijateljstvo Modrića i Zidanea traje već neko vrijeme. Još dok je Zizou radio kao pomoćnik Ancelottija, njih su dvojica razvila prijateljski odnos. Često su ostajali poslije treninga i zajedno vježbali. Taj odnos sada se nastavlja, Luka će biti produžena ruka trenera, bit će njegov 'poručnik' i to je svima dao do znanja", piše Marca.

Koliko ga Zidane cijeni, dovoljno govori i činjenica da ga je prije godinu dana uvrstio u svoju idealnu momčad.

"Lukina zrelost, nogometna vizija i pozicija vodili su ga to toga da postane trenerova desna ruka. Baš kao i Ancelotti, Zidane zna da je Modrić ključ i da o njemu ovisi kako će se razvijati sezona", zaključuje Marca.

VECERNJI LIST