FOTO  Zdravko Kalem – mlada golmanska nada iz Uskoplja

Zdravko Kalem, HNK Sloga Uskoplje
Počeo je trenirati sa šest godina u HNK Slogi iz Uskoplja i tu je prošao sve mlađe kategorije, a sada iako je kadet brani za prvi tim Sloge, a bio je i član U-15 reprezentacije BIH. Treba istaknuti njegove golmanske kvalitete - tehnički je dobro potkovan, ima odlične reflekse, jak je na centrašutevima kao i u igri jedan na jedan.

Ove godine dobio si priliku da braniš za prvi tim Sloge. Rezultati su slabiji, kakve su ambicije kluba?

- Da, ove godine klub je odlučio pomladiti ekipu, nastupaju većinom juniori i kadeti zbog teške financijske situacije tako da ambicije kluba nisu kao prethodnih godina. Cilj nam je skupiti iskustvo i ostvariti što bolji plasman.

Prošle godine bio si jedan od najboljih golmana kadetske lige, a ove godine nastupaš za prvi tim. Kako si zadovoljan svojim nastupima?

- Trenutno sam jako zadovoljan svojim nastupima jer sam kao šesnaestogodišnjak debitirao za prvi tim. Naravno uvijek može i bolje - ja ću dati sve od sebe da svojim trudom i radom na treninzima to i postignem.

Najveća podrška u njegovom radu mu je obitelj, prijatelji, ali i suigrači s kojima trenira. Svaki mladi golman ima neki uzor u nogometu. Da li ti imaš neki uzor?

- Naravno kao i svaki golman tako i ja imam uzor. Za mene je to londonski čuvar mreže Szczesny za kojeg smatram da je jedan od najboljih golmana trenutno na svijetu.

Kakvi su ti planovi i ambicije u budućnosti?

- Planovi za budućnost su mi da svojim radom i treninzima steknem iskustvo u Slogi, a poslije ako se ukaže prilika da odem u neki veći klub. Uz to također mi je želja da nastupim i za mlađe reprezentativne kategorije.