FOTO  Završen Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane 2015

kamp, golmani

Nakon četiri dana učesnici, prezadovoljni i puni impresija, oprostili su se od trenera Envera Lugušića, Vukašina Petranovića, Mirsada Karića, prof. dr. Lejle Šebić...


Organizatoru, sportskoj organizaciji "Management&Promotion Team" na čelu sa Nijazom Šivšićem svi su čestitali na velikom zalaganju i besprijekornoj organizaciji.
- Osmjesi djece i čestitke roditelja koji su nam ukazali povjerenje najbolji su mogući poklon. Drago nam je što odlaze zadovoljni i vjerujem da će se sigurno opet rado vratiti naredne godine. Oni su ovdje stekli nova znanja, ali i prijatelje. Svi smo jedna porodica koja će sigurno rasti u narednom periodu. Važno je naglasiti da je ove godine prijatelj projekta bilo Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, a sponzori su "Red Bull", "Milkos", "Sky Cola", "Rail Cargo Logistics", Općina Vogošća, "Turbo Tarade", "Bosna Sunce Osiguranje"... Bez njihove pomoći ne bi bilo ni Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane u Sarajevu i Vogošći - kaže Nijaz Šivšić koji se zahvalio na podršci Edinu Džeki, Asmiru Begoviću, Oliveru Baumannu, Slobodanu Čobi Janjušu, Zdravku Čoliću...

Tijekom kampa mlade golmane posjetio je i Mehmed Baždarević, izbornik bh. nogometne reprezentacije BiH. On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom trenera i zalaganjem mladih golmana.

- Drago mi je što je selektor Meša Baždarević došao na naš trening i uveličao našu svečanost i naš kamp. On je oduševljen kako su mladi golmani radili i napredovali i siguran sam da će u narednom periodu ako djeca budu ovako radila i budu imali ovakav kvalitetan tim stručnjaka i golmanskih trenera tu biti novih Begovića - kazao je Enver Lugušić, trener našeg nacionalnog tima pod čijim nadzorom su mladi golmani trenirali.

Tijekom četiri dana učesnici kampa su imali priliku da se upoznaju sa ljepotama BiH. Posjetili su piramide u Visokom, sarajevsku Vijećnicu i Baščaršiju... Također, upoznali su i dlazbenu legendu Halida Bešlića.

- Ovo je jedinstven projekat u regiji. Pored odličnih treninga imali smo priliku da obiđemo ljepote BiH i vidimo neke od znamenitosti. Ovo su mi prelijepa četiri dana u životu u kojim sam upoznao i legende poput Mehmeda Baždarevića i Halida Bešlića. To se može doživjeti samo u Međunarodnom kampu za nogometne golmane koji organizira "Management&Promotion Team" - rekao je Denis Begović, mlađi brat bh. golmana Asmira Begovića kojem nogometni stručnjaci predviđaju veliku karijeru.