Vinkovci slave: Cibalia ponovno među prvoligašima!

HNK Cibalia, HNK Šibenik, HNK Cibalia, Ultrasi
...koji bi osigurao naslov prvaka Druge Hrvatske nogometne lige, a to se i dogodilo! Šibenski susret završio je bez pogodaka, uz dva crvena i čak dvanaest žutih kartona igračima Cibalije koji nisu popustili niti u deset minuta sudačke nadoknade. Nakon tri godine izbivanja, nebeskoplavi su ponovno prvoligaši, a u Vinkovcima će ponovno gostovati najbolje Hrvatske momčadi.

Nije to bio niti malo lagana utakmica jer ubrzo nakon početka isključen je i pomoćni trener Siniša Sesar, a kako je Stanko Mršić zbog zabrane već bio na tribini, gosti su ostali bez ijednog trenera na svojoj klupi.

Kako se bližio kraj prvog dijela, domaćin je povećavao pritisak, a dvije velike prigode propustili su realizirati u sudačkoj nadoknadi. U nastavku se gledao vrlo sličan nogomet. Domaćin je držao loptu i tražio svoju priliku, a Cibalia čekala eventualni kontranapad kojim bi otklonila sve dvojbe.

Izdržali su i zasluženo se vraćaju tamo gdje im je mjesto jer nakon samo trećine prvenstva zaostajali su 11 bodova! Pokazali su igrači svoj karakter, uzdignuli se iznad svih problema i sada zajedno s navijačima mogu slaviti svoj uspjeh.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info