VIDEO  Navijački neredi zbog kojih je Francuska u šoku

navijački neredi, Huliganizam, huligani

...ostao u komi s teškim ozljedama glave. Pariški klub je posegnuo za 'najtužnijim mjerama u povijesti'.

Paris Saint-Germain je objavio kako svojim navijačima više ne želi prodavati ulaznice za gostujuće utakmice te kako se ubuduće više neće žaliti na odluke Disciplinske komisije Francuskog nogometnog saveza.

Vodstvo pariškog kluba tako je poduzelo očajne mjere u borbi sa svojim huliganima, koji su se prije i poslije nedjeljnog susreta s Marseilleom (0:3), u nedostatku protivničkih navijača koji su bojkotirali utakmicu zbog nedostatka sigurnosti, potukli međusobno ispred Parku prinčeva, a kasnije u gradu i s policijom.



Huligani su, usput, zasipali teren s bakljama i svom klubu po tko zna koji put priskrbili kaznu od dvije utakmice bez gledatelja.

"Više nećemo prodavati ulaznice za gostujuće utakmice našeg kluba i ta odluka vrijedi do daljnjeg. Također, više se nećemo žaliti na kazne koje nam izriče Francuski nogometni savez", izjavio je predsjednik PSG-a Robin Leproux i dodao.



"Ovo je najtužnija odluka u povijesti kluba, no morali smo ju poduzeti kako bi gledateljima mogli osigurati sigurnost. Već dva dana me proganjaju slike čovjeka oblivenog krvlju koji leži ispred našeg stadiona, a tako ne mogu i ne želim živjeti. Već smo imali jednu smrtno stradalu žrtvu nasilja 2006. i jednog navijača koji se dva dana borio za svoj život. Moramo li imati deset mrtvih ljudi kako bismo ukazali na alarmantnost situacije", izjavio je Leproux koji je pozvao vlasti da pomognu u rješavanju problema, dok je francuski ministar sporta Rama Yade huliganima najavio žestoku bitku:



"Ovakvo ponašanje neće proći nekažnjeno. Scene gerilskog nasilja moramo prekinuti i ne dopustiti da nasilje i ljudska glupost odnesu još koju žrtvu", izjavio je Yade.

Prošle sezone je jedan navijač PSG-a izgubio oko jer je u Lillu pogođen bocom u glavu, dok je 2006. godine nakon utakmice Kupa UEFA-e protiv Hapoela policajac upucao pariškog huligana kako bi napadnutog Židova spasio od razularene skupine navijača.

Net.hr