VIDEO  Navijačka tučnjava zbog koje se UEFA crveni

Huliganizam, navijački neredi, nogomet, crna kronika, tučnjava, Sarajevo, levski
Glavni krivci za 'frku' koja se dogodila nakon utakmice 1/16 finala Europske lige između Athletica i Anderlechta (1:1) u Bilbaou su navijači iz Bruxellesa, tvrdi predsjednik baskijskog kluba Fernando García Macua.



"Vidjeli ste ih u gradu kako piju i nakon toga se nisu mogli kontrolirati. Mi smo svi ovdje došli, gotovo svi, gledati sportski spektakl. Ovo je zbilja jedan tužan događaj", rekao je čelni čovjek Athletica.



Navijači oba sukobili su se na travnjaku stadiona San Mames – bilo je šaketanja, cipelarenja, čak i batinjanja, a tučnjavu je teškom mukom ipak uspjela zaustaviti policija.

Unatoč tome što je predsjednik Athletica krivicu prebacio na Anderlechtove navijače, televizijska snimka je pokazala da su domaćini tijekom susreta bacili razne predmete prema tribini s gostujućim pristašama.

S druge strane, španjolski mediji tvrde da su domaćini bili isprovocirani bacanjem baklji nakon što su Belgijanci postigli vodeći pogodak preko strijelca Lucasa Rodriga Biglije.

U svakom slučaju, sve je kulminirao po završetku utakmice kada su navijači obje momčadi provalili na teren i počeli bespoštedni rat.

"Sramota je da mi sada razgovarao o tome, a ne o utakmice. Ovakve stvari ne bi se smjele događati na nogometnim terenima", kao da je pao s Marsa domaći trener Joaquin Caparros.

Net.hr|