Uoči dolaska u Gradski vrt, Vinkovčani inspiraciju pronašli u kadetima

cibalia dinamo
Utakmica je to u kojoj se daje maksimum. Ulog je velik. Jer bar do sljedeće utakmice pobjednik bi nosio epitet (naj)bolje momčadi u Slavoniji. U dosadašnjem dijelu sezone Cibalia je igrala dosta dobro, ali protiv Osijeka morat će odigrati čak na višoj razini kako bi ostvarila povoljan rezultat. Motivaciju je Stanko Mršić pronašao u kadetima Cibalije, koji su osvojili turnir "Mravunac-Fegeli" pobjedom upravo nad vršnjacima Osijeka.

- Želim im čestitati na osvojenom turniru i pobjedi nad Osijekom pa se nadam da će se nešto slično dogoditi i večeras u Osijeku, rekao je Mršić potom se okrenuvši predstojećem ogledu u Osijeku.

U kojem je Mršić proveo lijepe trenutke tijekom svoje trenerske karijere.

Veseli me svaki odlazak u Osijek, a pogotovo kada je utakmica i sportska borba. Vjerujem da će ambijent biti posebno dobar i da će odnos Kohorte i Ultrasa biti na visokoj razini te da će njihovo navijanje pritisnuti igrače za visoku razinu igre. Osijek dobro igra, što bi trebao biti dodatni motiv mojim igračima.

Cibalia će biti oslabljena u slavonskom derbiju.

- Imamo problema, ne igraju nam Jerbić i Mijoković, ali očekujem da igrači koji ih zamijene iskoriste svoju priliku. Igramo dobro, sve se bolje snalazimo na terenu. Vjerujem da će moji igrači pružiti maksimum, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti. Osijek ima dosta jak napad, postiže dosta golova, a naknadno je još pojačan. Dosta su dobri iz prekida, prgavi su, pa ako mislimo nešto tamo učiniti, i mi moramo biti na visini, rekao je Mršić.

Večeras će prigodu od početka susreta u momčadi dobiti Filip Uremović. Mladi stoper, koji je službeno na posudbi iz Dinama, zaigrati će od početka jer su Jerbić i Mijoković odsutni zbog kartona. Prije odlaska u Osijek ne razmišlja o porazu.

- Osijek je u euforiji zbog postignutih rezultata u prvih šest kola. Vrlo dobra su momčad, imaju nekoliko odličnih igrača, ali nećemo previše gledati na njih i opterećivati se njihovim kvalitetama. Trebamo prije svega gledati na sebe i svoju igru. U svlačionici je atmosfera dobra, vrhunska, dobro se trenira. Idemo u Osijek s imperativom, uzeti bod ili sva tri ako nam se ponudi. Znamo da do toga nećemo doći lako, bit će to teška utakmica, jer Osijek je jako dobra momčad. Znamo da su pojačani, ima puno novih lica u momčadi, ali, ponavljam, nas to ne bi trebalo zabrinjavati i samo trebamo misliti na svoju igru i kako pružiti što kvalitetniju partiju - zaključio je Filip Uremović.

Glas Slavonije