Uhvaćeni u laži - FIFA potvrdila da Šuker nije u Bangkoku

šuker
Čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza nije se u javnosti pojavljivao niti nakon nereda u Milanu, niti nakon otkazivanja utakmice između Dinama i Hajduka. Tek je poslao otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću. Osim toga ništa.

I kada su svi očekivali da će Šuker danas napokon izaći u javnost, na hitnoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a sazvanoj zbog neodigravanja najvećeg hrvatskog derbija, njega nije bilo. Vrbanović je novinarima nakon sjednice pojasnio gdje je Šuker:

„On je još u četvrtak poslijepodne otputovao na poziv FIFA-e daleko izvan Europe. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet. U šoku je zbog svega, a stalno smo u kontaktu", prvo je rekao Vrbanović ne preciziravši gdje se Šuker nalazi, a na novinarsko inzistiranje ipak je odgovorio: „On je u Bangkoku, baš smo se jutros čuli. Nalazi se na sastanku FIFA-e."

I bez obzira na goruću situaciju u hrvatskom nogometu zbog koje bi se svaki čelnik saveza trebao promptno vratiti s bilo kojeg sastanka, ovo objašnjenje bi možda i opravdalo Šukera da je istinito. Naime, u Bangkoku se ne održava nikakav FIFA-in sastanak.

„Nikakav službeni FIFA-in sastanak na kojem sudjeluje Davor Šuker se danas ne održava u Tajlandu", odgovorio je na naše pitanje glasnogovornik FIFA-e David Noemi, a da čelna svjetska nogometna organizacija u Tajlandu ne održava nikakav sastanak potvrdio nam je i Wanchai Rujawongsanti, sportski urednik Bangkok Posta.

„Da se održava neki FIFA-in sastanak ovdje, sigurno bih znao za njega", rekao nam je Rujawongsanti.

Vrbanović ne samo da je pogriješio lokaciju, nego je naveo i pogrešan dan Šukerova odlaska. Naime, upravo je HNS na svojim stranicama objavio kako se Šuker u petak susreo sa švedskim veleposlanikom Schmidtom prilikom čega su razmijenili dresove reprezentacija.

Gdje je Davor Šuker? I zašto je Vrbanović obmanuo sportsku javnost o lokaciji gdje se nalazi njegov šef? Zna li uopće izvršni predsjednik HNS-a što mu radi predsjednik. Jer Šuker nije, kao što je to Vrbanović rekao, član FIFA-ine komisije za profesionalni nogomet. To je u UEFA-i. U FIFA-i je Šuker član Organizacijskog odbora za Kup konfederacija, ali to čak nije ni važno. Važno je samo da smo dobili novi dokaz da se stanje u hrvatskom nogometu uistinu može nazvati močvarnim.

germanijak.hr