Tihomir Tiki Skoko: Mladi Plemići sa tri ekipe nastupaju na turniru u Makarskoj

Makarska, Stadion HŠK Zrinjski, Tihomir Skoko, Tihomir Tiki Skoko, HŠK Zrinjski, Tihomir Tiki Skoko, Herceg Bosna - Paragvaj, HŠK Zrinjski
Odlučili smo kroz kratki intervju predstaviti ekipu koja će gostovati u Makarskoj - kako su uopće dospjeli na ovaj turnir, želje i očekivanja mladih nogometaša Zrinjskog kao i trenera Tikija Skoke pročitajte u nastavku

SM: Otkuda i kako HŠK Zrinjski Mostar na Makarska Cupu?

- Već četvrtu godinu sudjelujemo na turniru u Makarskoj, poziv smo dobili u klub i to je proslijeđeno nama trenerima, a mi smo se rado odazvali. Ja sam igrao za Zmaj 1994. godine, tako da mi je još draži bio taj poziv. Kolega Dragan Vrdoljak koji trenira starije limače, i ja smo otada zajedno na turniru svake godine sa dvije generacije.

SM: Na kojim ste sve turnirima nastupali i koje sve rezultate postizali?

- Prošle godine sa generacijom 2007. smo bili četvrti u Makarskoj, u utakmici za 3.mjesto smo izgubili na penale. Od ostalih turnira nastupali smo na vrlo jakim međunarodnim turnirima: "Piksi Cup" na Jahorini gdje smo osvojili 1.mjesto, na turniru "Stopama Save Miloševića" u Bijeljini smo bili drugi, a u Međugorju u trećem mjesecu ove godine smo također sa generacijom 2007. bili prvi. Generacija 2004. godišta koje je vodio trener Vrdoljak je pretprošle godine bila treća, odmah iza Hajduka i Dinama, a naš igrač Matej Šakota je bio najbolji strijelac turnira sa 10 golova.

SM: Vaša iskustva od prije i očekivanja od organizatora samog turnira u Makarskoj 2016.g?

- Samim tim što dolazimo četvrtu godinu za redom je pokazatelj kakav je turnir, organizacija je besprijekorna, domaćini susretljivi, smještaj i hrana u "Rivijeri" su sve ove godine odlični i svima bih se zahvalio, pogotovo predsjedniku Zmaja g-dinu Matijaševiću, mom bivšem treneru Radi Pavliću i Petru Talajiću s kojim sam prijatelj dugi niz godina, kao i svom osoblju hotela "Rivijera".

SM: S kojim sve uzrastima nastupate?

- Ove godine dolazimo sa tri generacije i oko 50 dječaka, 2007 (U-9), 2008 (U-8) i 2004 (U-12)

SM: Po Vama tko je favorit turnira i što očekujete od svojih ekipa?

- Kao svake godine favoriti su Dinamo i Hajduk, ali naravno da sve ekipe dolaze u želji da naprave neki rezultat i nitko se neće predavati prije vremena.

SM: Da li bi ste izdvojili možda neke od igrača u svojoj momčadi koji „odskaču" od ostalih momaka?

- Ima dobrih igračića, ali ne bih izdvajao nikoga posebno jer sve što napravimo na turnirima i utakmicama, napravimo kao kolektiv i to gajimo.

SM: Planovi za nastavak godine?

- Poslije Makarske imamo planirana još 4 turnira: u Beču sudjelujemo na U-9 EuroChampions turniru, grupe su već izvučene i igramo s Juventusom, Brasovom, First Wiennom.., poslije toga turnir u Herceg-Novom, zatim Jahorina i onda turnir Mali Zmaj (sve ovo govorim za 2007.godište)

SM: U listopadu jer turnir Mali Zmaj - mislite li i na njemu sudjelovati?

- Obavezno!

SM: Što bi poručili trenerima ali i ekipama kada su mlađi uzrasti u pitanju?

- Želio bih svima poručiti da pokušamo kao prvo da od djece napravimo dobre i pristojne ljude, a dosta će ih naravno uspjeti ako Bog da i kao igrači. Svašta im se mora poklopiti u životu da uspiju kao igrači, nikad ne znaš šta ti se može dogoditi, ali nogomet im sigurno neće odmoći u životu. Nisam neku karijeru napravio, u 26.-oj sam morao prestati igrati zbog ozljede kičme, ali mi je lopta valjala u puno drugih situacija: proputovao sam cijeli svijet, upoznavao ljude, a što je najvažnije nogomet me spasio od ulice (droge,alkohola...)

SM: Za kraj možda nekakva sportska poruka?

- Želim svima dobar nastup na turniru bez ikakvih ozljeda kod djece!

sportmakarska.com