FOTO/VIDEO  Teški dani za Maria Madžukića

Mario Madžukić
Mandžukić se priključio Juventusu u trening centru Vinovo, on, Lichtsteiner i Dani Alves, pojačanje iz Barcelone, obavili su fitness testove, dok je Gonzalo Higuain odrađivao prva vježbanja među bijelo-crnima. Njih četvorica zajedno su se i fotografirali za službenu stranicu kluba, ali Mandžukić je ostao u potpunoj sjeni Argentinca, pišu Sportske novosti.

Gonzalomanija vlada Torinom. "Pipita obuo kopačke, Pipita se počešljao, Pipita žonglira, Pipita daje autograme...", iz minute u minutu prati se as za kojeg su Napoliju platili gotovo 95 milijuna eura zaštitne klauzule i tretiraju ga kao boga. Među kroničarima Stare dame, ali i nogometnim menadžerima koji su aktivni na tržištu, kao najsigurnija stvar na svijetu tretira se da će Juventusov napad činiti argentinski tandem Higuain - Dybala, ozbiljno se računa i na Marka Pjacu, zato je Juventus spreman prodati Marija Mandžukića. Ali ne tjeraju ga. Dali su mu da sam odluči: je li spreman za status rezerve, tek tu i tamo startera, te borbu za svaku minutu na travnjaku ili ide drugdje. O tome ovisi i sudbina Zaze, ako ostane riješit će se talijanskog reprezentativca.

Budući da su ga Atleticu platili 18 plus 2 milijuna eura, vjerojatno je to cijena koja bi ih zadovoljila, a najlakše bi je dobili u Engleskoj. Što će učiniti Mandžukić? Ovisit će sigurno o razgovoru s trenerom Massimilianom Allegrijem. Ne bi iznenadilo da se zainatio i odlučio "u rat" za poziciju i da planira ostati. Kako će se nositi s činjenicom da je izguran iz statusa prve špice?

Hoće li mu to izazvati još veći angažman ili nervozu, ovisit će puno o treneru. Jer kad je dobio tretman kod šefa struke za koji je držao da je pošten, Mandžukić je znao u Bayernu istisnuti Marija Gomeza - istina, pomoglo mu je što je ovaj dugo bio ozlijeđen baš tog ljeta kad je Mandžukić stigao - i u Torinu gurnuti na margine Alvaru Moratu. Kad je osjetio da mu šef nije sklon, kao Guardiola u Bayernu, bilo je incidenata na treningu i koječega. Allegri se s ekipom tek vraća iz Australije, od ponedjeljka kreću završne pripreme kompletne ekipe, u nedjelju navečer u Torino stiže i Marko Pjaca koji je dobio odmor, pa će se potom više znati.

Među velikim klubovima su uglavnom popunjene centarforske pozicije, zato neki iz drugog reda grizu za napadače. Napoli najviše, njihove su top želje Icardi i naš Kalinić. Međutim, ni Inter, ni Fiorentina ne puštaju. Klub iz Firence zauzeo je čvrst stav da Kalinić i Badelj moraju ostati, već su odbili jednu ponudu Napolija, a kako je lako moguće da će sletjeti nova, upućeni kažu da nisu spremni razgovarati za manje od 30 milijuna eura. A lani su ga kupili od Dnjipra za 5,5 milijuna eura. Ovog časa je golema vjerojatnost da će Nikola Kalinić ostati u Firenci.

Hoće li Wenger krenuti po Mandžukića?

Dolaskom Gonzala Higuaina u Juventus talijanski mediji počeli su nagađati o budućnosti Marija Mandžukića u redovima Stare dame. Gazzetta dello Sport tako Mandžukića povezuje s potencijalnim transferom u Arsenal koji je u potrazi za pojačanjem u napadu.

Nedavno su iz Arsenala lansirali ponudu za Lyonovog napadača Alexandrea Lacazettea tešku 35 milijuna eura, ali ih je dočekala i službena odbijenica. Gazzetta piše kako bi Wenger ponovno mogao pokušati dovesti Mandžukića kojeg bi mogao dobiti puno jeftinije, već za nekih 20-ak milijuna eura.