Što je babi milo, to joj se i snilo: Tko će predstavljati BiH u regionalnoj nogometnoj ligi?

jedanaesterac, HNK Čapljina, FIFA, NS BIH, HŠK Zrinjski, FK Leotar, NK Travnik, FK Borac, rusmir mrković, nogomet, regionalna liga, nogomet, lopta, Mostar, spomenik, regionalna liga, nogomet, smrt nogometaša, nogomet, novo natjecanje
...trebali natjecati klubovi sa područja bivše države. Ta priča se počela povlačiti po medijima iz Srbije, a u zadnje vrijeme interes za nju sve više pokazuju i bošnjački mediji.

Iako još nitko nije službeno potvrdio da će se ta liga uopće igrati bošnjački mediji već neko vrijeme licitiraju o kluboviima koji će imati svoje mjesto u natjecanju.

Pretražujući sve te tekstove nismo naišli ni na jedaan u kojma se ne favoriziraju sarajevski klubovi Sarajevo i Željezničar kao sigurni sudionici lige ispred BiH.

Do sada ne uglavnom nismo oglašavali po tom pitanju smatrajući da priče rekla-kazala ne zaslužuju mjesto na našem portalu, ali čitajući posljednji članak ne možemo više šutjeti.

Tako ovih dana bošnjački mediji pišu  da će BiH predstavljati Sarajevo i Željezničar. Osim njih, tu su Olimpija, Dinamo, Rijeka, Hajduk, Budućnost, Vardar, Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan i Čukarički.

Koliko netko treba biti naivan da povjeruje o ovo nije nam poznato, ali je u tih par riječi ima toliko nelogičnosti.

1. Najuspješniji klub u BiH je HŠK Zrinjski. Plemići imaju najviše naslova prvaka BiH, i kao takav imao bi prednost nad ostalima za učešće u ligi. S druge strane kako se ne živi od stare slave u tu ligu bi se trabao plasirati trenutno najbolji klub u BiH, a to je opet vjerovali ili ne HŠK Zrinjski.

2. U popisu klubova koji bi trebali biti sudionici lige nalazi se Olimpija. Nema NK Maribor, kluba koji svakako prije spomenute Olimpije zaslužuje igranje neke vrste regionalne lige.

3. Na popisu se našlo ime Čukarički. Uvrštavanje tog kluba u natjecanje govori koliko su neozbiljni autori članka koji kruži u bošnjačkim medijima.

4. Iz HNK Hajduk jučer su oštro demantirali svaku pomisao o nastupu u nekoj zajedničkoj ligi, ma kako se ona zvala i tko u njoj sudjelovao.

Da ne duljimo na kraju ćemo se vratiti na početak. Što je babi milo, to joj se i snilo.

HERCEGOVINA.info