Splitski fratar objavio molitvu za Hajduka

Hajduk, Torcida, FK Lokomotiva, Torcida, rođendan, Torcida, rođendan, Hajduk, molitva, Hajduk, Torcida, Torcida, prosvjed,  stadion  Poljud, hajduk split torcida
...koji je odnedavno voditelj Hrvatske katoličke misije u Offenbachu, u povodu rođendana Torcide osvanula je molitva sljedećeg sadržaja:

Bože, hvala ti što si mi dao tu radost da navijam za "najbolji klub na cilomu svitu". Bože, hvala ti za našega Hajduka. Hvala ti za sve pobjede i radosti koje smo u njemu imali. Tamo gdje je radost, tu si i ti, Bože, koji ljubiš našu sreću i radost. Pobjede su nas tako snažno nosile da smo ih pretvorili u pjesmu "naprid bili", "hoćemo još", "pet komada", "sto komada". Torcida je i mjesto gdje smo zajedno izgovorili naše povijesne težnje.

Torcida je mjesto gdje smo zajedno rekli što nas boli i smeta u našem društvu. Torcida je mjesto gdje vrije naša mladost i njezin ponos. Torcida je mjesto gdje smo izrazili svoju ljutnju, bijes i gorčinu svih križeva života. Nogomet nije samo igra na terenu, nego se u njemu poistovjećujemo s cjelokupnim životom. Tako na terenu igramo i mi u osobama igrača: trčimo da postignemo cilj, znojimo se, borimo se, padamo, ustajemo, slavimo i plačemo.

U Torcidi smo izgovarali i riječi za koje se kajemo, jer nisu bile mudre i odmjerene. Među nama se pojavi i nasilje, pokraj nas divljaju naši neprijatelji, koje nismo prepoznali kao neprijatelje, nego smo zavedeni njihovom tobožnjom ljubavlju prema Hajduku i zdravoj "ludoj" Torcidi. Bože, daj nam još mnogo godina radosti s našim Hajdukom. Daj nam mnogo pobjeda, posebno u utakmicama s najljućim rivalima. Bože, daj nam uspješne igrače, stručnu upravu, sačuvaj najbolje navijače.

Svemogući Bože, igraj s nama, budi s nama, jer si rekao "ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta". Znamo da si ti, Bože, jedini vječan, ali naša je želja i molitva neka i "Hajduk živi vječno". Neka naša radost i naša sreća bude vječna.

Od svih neprijatelja duše i tijela! Oslobodi nas, Gospodine!

Od svakoga zla, zlih misli i dijela! Oslobodi nas, Gospodine!

Od malodušja i beznađa! Oslobodi nas, Gospodine!

Od divljaka i divljaštva! Oslobodi nas, Gospodine!

Od poraza u najvažnijim utakmicama života! Oslobodi nas, Gospodine!


Slobodna Dalmacija